Salut

El president de l’oci nocturn de Salou inicia una vaga de fam per la reobertura del sector

Eduardo Abenójar reclama celeritat i un calendari clar

La Fecasarm proposa aplicar el dret d’admissió a persones vacunades o que s’hagin fet un test

El president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Eduardo Abenójar, ha començat aquest dilluns una vaga de fam per exigir a les administracions un calendari clar en la reobertura del sector amb garanties sanitàries. L’empresari de l’oci nocturn exigeix voluntat i celeritat a les administracions després de 19 mesos de restriccions per contenir la pandèmia, segons informa l’entitat que presideix.

Abenójar, pare de tres fills, ha explicat que la vaga de fam la farà davant l’Ajuntament durant l’horari d’obertura de l’edifici i, la resta del temps, a casa seva. Tot i que s’ha mostrat convençut que l’acció precipitarà alguna resposta per part de les administracions, ha avançat que aguantarà tot el possible. “No sé quan l’acabaré, però faré vaga fins que no pugui més”, ha assenyalat.

L’empresari ha explicat que regenta un establiment de temporada i que fa dinou mesos que ha de tenir la persiana abaixada. “Patim moltes calamitats per arribar a final de mes”, ha lamentat davant el consistori.

En aquest sentit, ha denunciat que no se’ls deixi treballar i ha reclamat la reobertura dels negocis per poder “fer entrar algun euro a casa”. Abenójar ha detallat que fa molts mesos va cobrar una ajuda amb la qual no va arribar a pagar ni les despeses fixes del local i ha explicat que estan a l’espera de més ajudes. Tot i això, ha insistit que la situació és urgent i que, d’una ajuda a una altra, molts negocis ja han desaparegut.

El secretari general de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, ha recordat que el 80% dels locals d’oci nocturn i el 50% d’establiments de restauració corren el risc de no poder reobrir mai més. Entre un 15% i un 20%, ha dit, ja han abaixat la persiana. Això, ha afegit Boadas, suposa que hi ha uns 35.000 llocs de treball de l’oci nocturn i uns 200.000 de l’hostaleria que estan amenaçats.

Boadas ha alertat que la situació és dramàtica: “Escenifiquem aquesta imatge de desesperació amb una vaga de fam per denunciar que els estan matant de gana i per mostrar què pot passar si el sector no es reactiva de seguida”.

Arons i la Fecasarm han convocat per dijous a les sis de la tarda una manifestació de protesta per reclamar “poder treballar dignament” i defensar “la supervivència de centenars de famílies” que viuen de la restauració i l’oci nocturn. L’acte de protesta es farà entre la plaça Bonet, davant el Club Nàutic, i la carretera Barcelona, i serà estàtica a petició del departament d’Interior, segons els organitzadors.

Prova pilot
Joaquim Boadas ha insistit a reclamar la reobertura dels locals al públic que se sotmeti a test previs. L’entitat ho demana des de fa temps que pugui obrir sector legal, tant de l’oci nocturn, ara totalment tancat, com de la restauració nocturna, ja que els sopars suposen el 70% dels ingressos.

En aquest sentit, proposen aplicar el dret d’admissió a les persones ja vacunades amb dues dosis o bé que hagin fet un test previ i hagi donat negatiu, tot degudament gestionat amb un codi QR intransferible.

Aquesta setmana l’entitat plantejarà a la Generalitat una prova pilot. La patronal veu aquest sistema com a part de la solució als contagis actuals, ja que permetrà detectar molts positius asimptomàtics.

Com a mesures sanitàries complementàries, des de la Fecasarm proposen l’obligatorietat de portar mascareta excepte en el moment estricte de beure o menjar, instal·lar aparells de desinfecció d’aire i superfícies i d’altres mesures de control.

Abenójar assegura  que és “factible” obrir els locals, però “no hi ha voluntat política”. Segons ell, en comptes d’utilitzar els “locals legals” com a “tallafocs”, es potencien “les festes il·legals”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona