Salut

Johnson & Johnson reprèn la distribució de la vacuna Janssen a Europa

La companyia es compromet a lliurar els 200 milions de dosis adquirides per la UE però no concreta si podrà enviar-ne 55 milions abans del juny

Sanitat començarà a repartir aquest dimecres les vacunes rebudes a les autonomies

Johnson&Johnson (J&J) ha anunciat aquest dimarts que reprèn la distribució a la Unió Europea de la seva vacuna contra la Covid-19 després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat aquest dimarts el preparat desenvolupat per la seva filial Janssen.

“Seguint la recomanació del comitè de seguretat de l’EMA (PRAC), la companyia reprendrà l’enviament de la vacuna de Covid-19 de Janssen a la UE, Noruega i Islàndia”, ha assegurat la farmacèutica nord-americana en un comunicat.

La companyia estava a l’espera de l’opinió del regulador europeu sobre la possible relació del vaccí amb sis casos “greus” de trombosi amb trombocitopènia als Estats Units d’Amèrica (EUA).

La farmacèutica nord-americana considera que amb noves “indicacions” per part de l’EMA sobre l’ús de la vacuna i els possibles riscos es podrà “restaurar la confiança” en Janssen. “Encara creiem que els beneficis superen els riscos”, ha defensat la multinacional poc abans de conèixer la decisió de l’EMA.

Després de la seva reunió d’aquest dimarts, el comitè de científics de l’EMA ha anunciat que manté la recomanació d’ús del fàrmac de Johnson & Johnson en concloure que els seus beneficis contra la Covid-19 superen amb escreix el risc de patir efectes secundaris com coàguls sanguinis. L’agència ha proposat incloure una advertència sobre aquests possibles efectes secundaris “molt rars” al prospecte de la vacuna.

J&J ha confirmat que “la informació actualitzada de l’EMA i els professionals sanitaris estarà disponible per a les autoritats sanitàries nacionals”.


Dosis paralitzades
Arran de la suspensió de la vacuna als Estats Units, per sis casos de trombosis entre gairebé 7 milions de vacunats, Johnson&Johnson va decidir de manera “proactiva” el passat 13 d’abril paralitzar el lliurament del sèrum a la UE arran d’aquesta decisió, tot i que el vaccí monodosi tenia el vistiplau del regulador europeu des de mitjans de març. La companyia va demanar que no s’administressin les dosis que just havien començat a rebre els països de la UE.

Diversos governs europeus, entre ells l’espanyol, ho van acceptar, però d’altres com el francès, van decidir utilitzar igualment les vacunes rebudes, ja que continuaven tenint l’aval del regulador europeu.

Brussel·les no es va oposar a l’aturada imposada per la companyia, però va demanar al seu principal proveïdor, Pfizer-BioNTech, un avançament de 50 milions de vacunes per suplir el potencial buit que pogués deixar Johnson&Johnson.

La multinacional ha assegurat que manté el compromís de lliurar 200 milions de dosis comprades per la UE, Noruega i Islàndia, però no ha concretat si abans del juny podrà enviar els 55 milions promesos.


Els anuncis de l’EMA i Janssen també haurien de permetre desbloquejar les 146.000 dosis de la vacuna de Janssen que estaven emmagatzemades a l’Estat espanyol a l’espera del veredicte de l’EMA.

De fet, la ministra de Saniat, Carolina Darias, ha afirmat que aquest dimarts al vespre treballarà per poder començar a repartir aquest dimecres dosis de la vacuna de Janssen a les autonomies.

Al final de la compareixença d’aquesta tarda al Senat, Darias ha explicat que tan bon punt acabés marxaria al magatzem per organitzar-ne el repartiment. “No perdré ni un segon”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT