Salut

L’ECDC avala que els vacunats es puguin treure la mascareta en trobades entre ells o amb persones que no siguin de risc

El Centre Europeu de Control de Malalties puntualitza que les mascaretes i distància de seguretat s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions de persones

L’agència europea dona via lliure per eximir de tests o quarantena als vacunats per viatjar

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha publicat aquest dimecres una guia sobre la desescalada on defensa que les persones vacunades es poden treure la mascareta si estan amb altres vacunats.

L’ECDC veu amb bons ulls que en les trobades entre aquelles persones immunitzades o de vacunats amb algú que no tingui patologies de risc no sigui necessari dur mascaretes o mantenir la distància de seguretat. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures de prevenció si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.

A més, puntualitza que l’ús de les mascaretes i la distància de seguretat “s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions, independentment de l’estatus de vacunació dels presents”. També veu necessàries aquestes precaucions en zones on hi hagi “una alta circulació de variants preocupants”.

D’altra banda, l’agència europea dona via lliure als Estats membres per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar.

“Les autoritats de salut pública poden considerar l’exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d’altres comunitats”, afirma l’ECDC en un comunicat.

La directora de l’ECDC, Andrea Ammon, ha assegurat que “és encoratjador tenir evidències científiques que indiquen com la immunització pot permetre lentament la relaxació de mesures com l’ús de màscares i el distanciament físic”.

En aquest sentit, l’agència europea considera que cal un “desplegament ràpid i eficaç” de la vacunació per permetre “una relaxació més forta de les mesures” per als immunitzats.

“Confiem que l’augment de la cobertura de la vacunació tindrà un impacte positiu i directe a l’hora de tornar a la vida normal”, ha defensat Ammon.Es manté la tendència a la baixa de la pandèmia, tot i un increment d’ingressos

barcelona

L’hostaleria es beneficia de les flors i el bon temps

Girona
HISTÒRIA

La guerra amb ulls de nen

BANYOLES
Tortell Poltrona
PRESIDENT I FUNDADOR DE PALLASSOS SENSE FRONTERES (PSF)

“El riure genera resiliència, ajuda a viure i també a conviure”

sant esteve de palautordera

Més rauxa que seny

barcelona

Terrasses plenes i ganes de poder-hi sopar

Barcelona

Actes culturals i lúdics recuperen certa normalitat

barcelona
societat

Demanen quatre anys de presó per a un policia de l’Ametlla per una multa

La sindicatura barcelonina va rebre 2.000 queixes l’any passat

Barcelona