Salut

El 25% dels metges han estat de baixa per culpa de la Covid-19

Un de cada quatre metges ha estat de baixa per haver donat positiu en Covid-19 o per haver-ne tingut els símptomes, segons un estudi fet per la Fundació Galatea, el Col·legi de Metges de Barcelona i altres entitats. Aquest 25,5% de facultatius afectats és una xifra clarament més alta que la del conjunt de la societat, que en el moment de l’estudi estava entre el 5 i el 7%. L’informe també indica que un 2% dels metges han estat hospitalitzats pels efectes del coronavirus i el 8% han viscut la mort d’un company de feina per aquesta causa.

La Covid a banda, la salut dels professionals sanitaris ha empitjorat de forma notable durant la pandèmia: el 23% consideren que el seu estat de salut és dolent o regular, mentre que abans aquesta percepció era del 7%. Segons l’enquesta a més de 4.500 metges de tot l’Estat, un 33% tenen problemes per agafar el son i un 27% dormen menys de sis hores. De fet, sis de cada deu metges presenten algun indicador de fatiga, dolor o estrès, i la mateixa proporció tenen la síndrome de Burnaud o estrès cronificat. Tot plegat fa que s’hagi registrat un increment del consum de tranquil·litzants i hipnòtics del 19% al 29%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia