Salut

L’Índia pateix el rècord mundial de contagis en un dia

En registra 314.835 de nous, triplicant-los respecte de la primera onada

Situació crítica per falta de llits i oxigen

L’Índia va marcar ahir una trista fita esdevenint el país que ha registrat més contagis de coronavirus en 24 hores de tot el planeta, des de l’inici de la pandèmia, amb un total de 314.835 nous casos. Superant, amb escreix, el rècord que tenien els Estats Units del gener passat amb 297.430 casos. Aquesta segona onada de Covid-19 està multiplicant per tres el nombre de casos registrats en els pitjors moments de la primera, provocant una saturació de les capacitats dels serveis de salut. La sospita és que el nombre real d’infectats sigui encara superior per l’extraordinari nombre de cremacions de cadàvers sense control que es fan arreu del país.

El subministrament d’oxigen és el principal problema, ja que en diversos hospitals del nord i l’oest i a Nova Delhi es va acabar completament dijous, segons el viceprimer ministre en cap de la ciutat. En alguns altres casos s’assegura que es disposa d’unes bombones d’oxigen mèdic per mantenir vius els pacients amb Covid-19 durant poques hores més. Més de dos terços dels hospitals no tenien llits buits, segons la base de dades en línia del govern de la capital. Els metges aconsellen als pacients que es quedin a casa.“La situació és molt crítica”, va dir a Reuters el doctor Kirit Gadhvi, president de l’Associació de Metges de la ciutat d’Ahmedabad.

Malgrat les crides desesperades al govern dels hospitals i centres mèdics perquè arribin subministraments, aquest dimecres la capital va rebre 500 tones d’oxigen. Es tracta d’una a quantitat molt inferior a les 700 tones diàries que es necessiten per atendre tots els malalts. La situació és tan extrema que en aquestes últimes hores les xarxes socials índies són l’escenari de crides desesperades per aconseguir un llit en un centre hospitalari, plasma per a tractaments, oxigen o medicaments.

Aquestes crides angoixades, amb l’esperança que algú respongui amb una solució ràpida, permeten fer-se una idea de la tragèdia que s’està produint en aquest país de 1.300 milions de persones i que està experimentant el creixement més ràpid de casos del planeta. Els missatges també revelen pànic i desgavell per l’escassetat de medicaments, llits de cures intensives i oxigen mèdic. En un escenari com aquest, el mercat negre de subministraments està fent el seu agost particular, amb malalts obligats a pagar preus desorbitats fins a nou vegades el preu habitual.

La viròloga del Centre de Salut Global i Seguretat Científica de la Universitat de Georgetown, Angela Rasmussen, va lamentar la situació a l’Índia tot qualificant-la d’ “esgarrifosa i horrible”. La doctora a Twitter va assegurar: “És el resultat d’una barreja complexa de males decisions polítiques, mals consells per justificar aquestes decisions polítiques globals i nacionals, i alhora una gran quantitat d’altres variables també complexes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona