Salut

Coronavirus

El Regne Unit envia dues patrulleres a l’illa de Jersey en plena disputa pesquera amb França

Un centenar d’embarcacions de pesca franceses tenen previst protestar al port de l’illa per les noves normes postBrexit

Johnson adverteix que “qualsevol bloqueig” a Jersey per part de França estaria “completament injustificat”

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres l’enviament de dues patrulleres de la Marina Reial britànica  a l’illa de Jersey en plena disputa pesquera amb França, segons informa la premsa britànica. El govern francès ha amenaçat amb represàlies pel seu desacord amb les restriccions a l’activitat dels seus pescadors establertes a les aigües d’aquest territori.

Johnson ha fet aquest gest  per mostrar el seu “suport” a l’illa, que es troba a poc més de 20 kilòmetres de les costes franceses al Canal de la Mànega. El premier britànic ha parlat avui amb el ministre principal de Jersey, John Le Fondré, i li ha traslladat que “qualsevol bloqueig” per part de França estaria “completament injustificat”.

Segons informa AFP, un centenar d’embarcacions de pesca franceses tenen previst dirigir-se al port de Jersey el dijous per protestar contra les noves normes de llicència pesquera en el marc de l’acord comercial entre la Unió Europea i el Regne Unit pel Brexit.

La ministra francesa del Mar, Annick Girardin, ha indicat que Jersey, que és una dependència de la Corona britànica amb  govern autonòmic, ha imposat limitacions als pesquers francesos sobre quants dies poden treballar, quines espècies poden capturar i les arts de pesca que poden utilitzar.

Girardin ho considera un incompliment dels acords del Brexit i ha apuntat que París disposa de mecanismes de pressió contra Jersey, com per exemple el subministrament d’electricitat a l’illa, que arriba de França a través d’un cable submarí.

El cap del govern britànic ha assegurat avui que l’enviament de vaixells de la Marina és una “mesura de precaució” i té la finalitat de “monitorar la situació”,.

“El primer ministre [britànic] i el ministre principal [de l’illa] han subratllat la necessitat de desescalar tensions i que hi hagi diàleg entre Jersey i França sobre l’accés pesquer”, ha afirmat Downing Street.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt