Salut

L’ampliació del servei d’urgències del Santa Caterina, a bon ritme

Es preveu que a l’estiu es finalitzi l’actuació i que a la tardor ja puguin entrar en servei les noves instal·lacions

Les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’hospital Santa Caterina de Salt avancen a bon ritme, segons va comunicar ahir l’IAS. D’acord amb el calendari previst, l’actuació estarà acabada aquest estiu, i llavors s’equiparà el servei per posar-lo en marxa a la tardor. En aquests moments, els treballs de construcció, que van començar ara farà un mes, estan en la fase més crítica del projecte, que és el subministrament i el muntatge dels ascensors que comunicaran l’actual servei d’urgències amb el nou espai, situat a la planta subterrània de l’hospital.

El projecte d’ampliació del servei, que es va adjudicar el febrer passat per un import d’1.968.081,67 euros, té com a objectiu principal augmentar la capacitat de resposta hospitalària i del mateix servei, en previsió de futures crisis sanitàries o d’altres situacions, sense haver d’interferir en l’activitat hospitalària i del mateix servei d’urgències, tant en l’àmbit de l’atenció especialitzada com en el de l’atenció a la salut mental.

Així, segons l’IAS, en cas de situació pandèmica, el nou equipament permetrà posar a disposició de la Regió Sanitària de Girona més de 16 llits per a pacients crítics o semicrítics, amb garanties d’aïllament, sense afectació a la resta de l’activitat assistencial i funcionament del centre. Els nous espais inclouran una zona d’observació per a quatre pacients, un box doble, nou boxs tancats i un box d’aturades en cas d’emergència, tres consultes, tres sales d’espera, dos controls diferenciats i l’espai corresponent a les àrees de suport (magatzem, office, residus, neteja). En cas d’una futura normalitat, aquest espai permetrà donar la resposta adequada a l’increment del nombre d’urgències que ha tingut l’hospital els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós