Salut

Alemanya, escèptica sobre l’alliberament de les patents de les vacunes contra la Covid-19

El govern federal qüestiona que la mesura acceleri la distribució dels vaccins i aposta per la iniciativa Covax

L’executiu espanyol es mostra favorable a la suspensió de les patents

El govern alemany s’ha mostrat escèptic aquest dijous en relació amb la possibilitat d’alliberar les patents de les vacunes contra el coronavirus com a fórmula per accelerar la lluita contra la Covid-19 a tot el món.

Una portaveu de l’executiu federal ha assegurat aquesta tarda a diversos mitjans europeus que la cancellera alemanya, Angela Merkel, s’oposa a aquesta mesura, que ja ha rebut el suport d’alguns Estats europeus i que Brussel·les està disposada a debatre.

“El que limita la producció de vacunes és la capacitat de fabricació i els alts estàndards de qualitat, no les patents”, ha defensat.

També ha argumentat que la suspensió de la propietat intel·lectual pot generar “severes complicacions”. “La protecció de la propietat intel·lectual és una font d’innovació i ha de ser protegida”, ha dit la portaveu.

També s’hi ha mostrat poc favorable el ministre alemany d’Exteriors, Heiko Maas. “Naturalment n’hem de parlar perquè cal examinar totes les sortides possibles a la situació en la qual ens trobem. Però necessitem solucions ràpides i no crec que aquesta ho sigui”, ha dit Maas en una trobada amb l’Associació de la Premsa Estrangera (VAP).

En declaracions a la revista “Der Spiegel”, el ministre de Cooperació, Gerd Müller, ha estat més rotund i ha rebutjat la possible suspensió de les patents. “Si sabés que l’alliberament de les patentes acceleraria la vacunació al món hi estaria d’acord, però això no és així”, ha afirmat Müller.

El govern alemany defensa que el camí perquè les vacunes arribin arreu passa per la iniciativa Covax.

Per contra, el president francès, Emmanuel Macron, ha afirmat aquest dijous que està “absolutament a favor” de la mesura després del canvi de posició en el mateix sentit dels Estats Units d’Amèrica, segons recull la premsa francesa.

Els líders europeus abordaran divendres l’aixecament de les patents durant un sopar en el marc de la Cimera Europea Social de Porto. D’entrada, la Comissió Europea (CE) s’ha mostrat oberta a discutir-ho a l’Organització Mundial del Comerç (OMS). També s’hi ha mostrat favorable el govern espanyol.

L’Índia i Sud-àfrica van presentar una proposta a l’octubre, però Brussel·les no ha accedit a considerar-la fins que el president dels EUA, Joe Biden, hi ha mostrat el seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA