Salut

Sánchez proposa que les farmacèutiques atorguin llicències voluntàries per produir vaccins contra la Covid-19

Celebra el canvi de postura dels EUA però creu que no n’hi ha prou amb la suspensió de patents per garantir que les vacunes arribin arreu

El president del govern espanyol presentarà la seva proposta a la Cimera Social Europea

El govern espanyol proposarà als 27 que les companyies farmacèutiques atorguin de manera voluntària llicències perquè altres empreses puguin produir vaccins contra la Covid.  Segons la Moncloa, la seva proposta espanyola afavoriria accelerar l’arribada arreu del món més ràpid.


És una de les idees que recull un esborrany que la Moncloa ha difós ja entre els socis de la Unió Europea (UE) i que Pedro Sánchez traslladarà a la Cimera Social Europea que comença aquest divendres a Porto, a Portugal. La proposta també planteja augmentar la producció global dels vaccins i accelerar-ne la distribució.

L’executiu de Sánchez celebra el canvi de posició que ha adoptat l’administració nord-americana de Joe Biden, que  “marca el camí” que ja van iniciar l’Índia i Sud-àfrica a l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

 No obstant, considera que l’exempció temporal de la propietat intel·lectual “no és suficient” per garantir l’accés de les vacunes als països en vies de desenvolupament.

En aquest sentit, argumenta que aprovar la mesura requerirà temps, i mentrestant cal que les farmacèutiques “siguin flexibles” i accelerin la concessió de “llicències voluntàries”.

Afegeix que per  la fabricació de les vacunes a partir de la liberalització de les patents s’ha de “reforçar” la transferència de coneixement i tecnologia, “augmentar” la producció global de vacunes i “accelerar” la distribució arreu del planeta.

Aquestes són les qüestions que plantejarà Sánchez a la reunió informal de caps d’Estat i de govern de la UE en el marc de la cimera de Porto.

La proposta ha transcendit després que la vicepresidenta tercera de l’executiu espanyol, Yolanda Díaz, s’hagi mostrat obertament a favor d’alliberar les patents. “Des del govern d’Espanya assumim el nostre compromís amb un bé públic internacional com la salut. Hem de caminar juntes a Europa i a nivell internacional: toca suspendre les patents per lluitar contra la Covid-19”, ha escrit a les xarxes socials. “No és una qüestió puntual, sinó un canvi de paradigma”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona