Salut

L’OMS aprova l’ús d’emergència de la vacuna xinesa Sinopharm contra la Covid-19

El vistiplau de l’agència de l’ONU permetrà distribuir-la a través del mecanisme Covax

És el cinquè vaccí que rep el vistiplau de l’organització internacional

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat aquest divendres l’ús d’emergència de la vacuna xinesa contra la Covid-19 Sinopharm. Aquesta és la cinquena fórmula anti-covid que rep el vistiplau de l’OMS.

El grup d’experts que assessora l’OMS en aquesta matèria ha revisat la informació científica presentada pel productor xinès i ha recomanat al director de l’organització que procedeixi a la seva aprovació per disposar d’una nova eina per aturar la pandèmia. Després de revisar els assajos clínics i inspeccionar els centres de producció, els científics de l’agència de Nacions Unides han constatat que compleix els criteris de seguretat i eficàcia requerits i n’han recomanat l’ús per als majors de 18 anys. La vacuna ha demostrat ser eficaç fins a un 79% per prevenir els casos simptomàtics i hospitalitzacions per Covid.

El vaccí de Sinopharm i es basa en la tecnologia del virus inactiu, com la majoria de vacunes que s’han desenvolupat fins ara, amb l’excepció de les de Pfizer-BioNTech i Moderna, que utilitzen l’ARN missatger. La immunització requereix dues dosis, que s’apliquen en un interval de tres a quatre setmanes.

Aquesta autorització permetrà que la plataforma Covax per a un accés just a les vacunes pugui negociar amb Sinopharm l’adquisició del seu preparat per distribuir-lo entre els països que no tenen accés a les vacunes.

“L’adició d’aquesta vacuna té el potencial d’accelerar l’accés a les vacunes per part dels països que necessiten protegir els seus treballadors sanitaris i a altres grups de risc”, ha comentat la directora general adjunta de l’OMS per a l’Accés a Productes Sanitaris, Mariângela Simão.

La de Sinopharm és la primera vacuna que l’OMS autoritza abans que ho facin altres reguladors de referència internacional, com els de la Unió Europea (UE) o Estats Units

Els experts de l’OMS també han validat les vacunes de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Janssen i Moderna. En canvi, l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès), regulador de referència per als països de la UE, només ha autoritzat aquestes tres últimes i Moderna.

Per ara, l’EMA no ha començat a examinar la vacuna Sinopharm. Tot just aquesta setmana ha començat a analitzar Sinovac, també desenvolupada a la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona