Salut

L’OMS anima els governs a seguir els passos de Biden amb les patents

L’Organització Mundial de la Salut recorda que les exempcions són per aquestes situacions: “Si no es fan servir ara, quan serà?”

Von der Leyen opina que l'aixecament de les patents "no resoldrà el problema" d'accés a les vacunes "a curt termini"

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha instat els governs a seguir els passos del president dels Estats Units d’Amèrica (EUA) Joe Biden i sumar-se a l’aposta per suspendre les patents de les vacunes contra la Covid-19.

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assegurat aquest divendres que l’anunci dels EUA constitueix una “declaració transcendental” per aconseguir l’equitat de vacunes i ha s’ha mostrat confiat que altres països “facin el mateix”.

Tedros ha afirmat que davant aquesta crisi sanitària “sense precedents” cal una actuació “sense precedents”. En aquest sentit, ha recordat que hi ha disposicions d’exempcions a la propietat intel·lectual per aquest tipus de situacions: “Si no es fan servir ara, per quan seran?”.

L’OMS ha recordat que més de mil milions de dosis han estat distribuïdes, però que “només” el 0,3% han arribat als països pobres. El director general de l’OMS ha qualificat aquest fet “d’inacceptable des del punt de vista moral” i ha advertit que no es podrà vèncer el virus “en un món dividit”.

Ha assegurat que l’OMS “valora molt” la contribució del sector privat en la lluita contra la pandèmia i ha defensa que rebin beneficis per les inversions fetes en recerca i desenvolupament i per aconseguir major innovació.

En aquest context, s’ha dirigit al G7 i ha dit que cal augmentar la capacitat de producció i la cobertura de les vacunes a tots els països: “Necessitem tenir el suport immediat per aconseguir l’equitat de les vacunes”.

Brussel·les aposta per finançar fàbriques de vacunes fora de la UE

ACN

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula Von der Leyen, ha considerat aquest divendres que l’aixecament de les patents de les vacunes contra la Covid-19 “no resoldrà el problema” d’accés a les mateixes “en el curt o mitjà termini”.

“El que cal és compartir les vacunes, permetre l’exportació i invertir en la creació de capacitat de producció”, ha defensat aquesta nit durant una roda de premsa amb motiu de la Cimera Social Europea que se celebra a Porto (Portugal).

Com a alternativa a la suspensió de les patents, Von der Leyen ha defensat el finançament de fàbriques fora de la Unió Europea (UE), per exemple a l’Àfrica, perquè produeixin vaccins.

Als països que demanen l’aixecament de patents, com els EUA, els ha instat a comprometre’s a exportar vacunes “a gran escala”.

En qualsevol cas, la cap de l’executiu europeu ha mantingut que estan “oberts a discutir” l’afer de les patents, una qüestió que els líders europeus abordaran durant un sopar aquest mateix divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla