Salut

La Guàrdia Urbana situarà patrulles fixes a les zones amb més gent a Barcelona per evitar ‘botellón’

Els agents controlaran que es compleixin els límits en la restauració i que no es vengui alcohol passades les 23 h

La Guàrdia Urbana instal·larà dispositius dissuasius fixes als espais on hi ha més concentració de gent a Barcelona. A partir de les 20 h hi haurà patrulles en diferents punts de la ciutat on previsiblement pot haver-hi un major nombre de persones reunides. És el cas de les places de Ciutat Vella i Gràcia, el Born, Sants-Montjuïc o la zona de les platges. Paral·lelament, aquest cap de setmana estaran oberts els bars i restaurants, un fet que segons el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, pot ajudar a descongestionar la via pública d’una forma “més ordenada”. Això sí, la policia controlarà que es compleixin els límits d’aforament i que no es vengui alcohol passades les 23 h del vespre.

Batlle ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania recordant que tot i no disposar d’estat d’alarma, “la pandèmia encara hi és”. De fet, ha subratllat que no posaran un “policia darrere de cada ciutadà”, ja que el comportament de totes aquelles persones que optin per sortir ha de ser “cívic”, tenint en compte les normes de control sanitari.

Tot i això, després dels episodis de les darreres setmanes, on un gran nombre de persones es concentraven en diferents espais públics de la ciutat, el consistori opta per mantenir el reforç policial a les zones de més congestió: les places de Ciutat Vella, la plaça del MACBA, la plaça dels Àngels, la plaça del Born, el passeig Lluís Companys, Sants – Montjuïc (sobretot els parcs de les tres xemeneies i el de l’espai industrial) i les places Gràcia (Virreina i plaça de la Vila). També hi haurà una certa vigilància a les platges.

Aquesta vegada, la Guàrdia Urbana – en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra - optarà per instal·lar algunes patrulles de forma fixa. “Vam observar que quan la policia feia presència als llocs amb més gent, aquesta marxava tranquil·lament”, ha recordat Batlle. De fet, també ha insistit que la setmana passada “només es van produir petits incidents”, però “cap de greu”. Tot i això, considera que no es pot deixar únicament en mans dels agents “el control de l’espai”, sinó que aquest s’ha “d’autocontrolar”.

Espais de “descompressió”

Una de les novetats principals d’aquest cap de setmana serà la reobertura de la franja horària del vespre per a bars i restaurants, que podran restar oberts fins a les 23 h. El tinent de seguretat ha subratllat que s’hauran de complir les distàncies de seguretat, així com els aforaments establerts. A més, ha insistit que només poden agrupar-se un màxim de 4 persones a dins dels establiments, i 6 en el cas de les terrasses.

De fet, ha afirmat que des del Gremi de Restauració s’ha fet una crida als establiments apel·lant a la responsabilitat. “Necessitem espais de descompressió”, ha dit Batlle, explicant que les mesures anteriors donaven peu a una ocupació de la via pública dispersa i poc controlada. Així, considera que la reobertura s’ha d’encara des d’una vessant “pedagògica”, tot i que ha afegit que en cas de produir-se “situacions d’abús”, hi haurà una “acció sancionadora”.

Un altre dels punts a vigilar, és la venda d’alcohol. El cap de la divisió de recursos operatius de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas, ha recordat que la seva venda està prohibida fora dels horaris habituals i que estaran especialment pendents de restauradors, comerços i llauners, perquè no en puguin distribuir a partir de les 23 h.

Finalment, pel que fa al dispositiu que reforça un 30% els agents les nits dels caps de setmana, Salas ha apuntat que es mantindrà en funció de la situació de la ciutat i les dades epidemiològiques. “Si no hi ha cap ordre en contra, hi serem perquè la gent compleixi les mesures”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona