Salut

Els restaurants podran obrir de 6 a 12h de la nit i les trobades socials s’amplien a deu persones

També s’amplia de quatre a sis les persones per taula en l’hostaleria i el topall màxim en el sector cultural, de fins a 1.000 assistents a l’interior i 3.000 a l’exterior o amb ventilació mecànica

El TSJC avala la limitació de les reunions socials i els actes religiosos i cerimònies civils

Els restaurants podran obrir a partir de dilluns 24 de maig de les 6 fins a les 12 h de la nit de forma continuada i les trobades socials s’amplien de 6 a 10 persones, segons les noves mesures que aquest migdia ha anunciat el govern en roda de premsa. També s’amplia el nombre de persones que poden seure en una taula en bars i restaurants, que passen de 4 a 6 persones. “Podem anar relaxant les mesures, però sempre amb un punt de prudència”, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. Les mesures han estat anunciades abans de la resolució del TSJC, que ha autoritzat l’obertura fins a la mitjanit de l’hostaleria i l’increment de l’aforament a l’interior del 30 al 50%. La resolució del TSJC entrarà en vigor un cop es notifiqui a les parts. Així, bars i restaurants podrien obrir fins a la mitjanit aquest mateix dijous o divendres.

La limitació de les trobades socials, que ara són de fins a sis persones, ha estat avalada aquest dijous al migdia per la sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). També aprova un aforament màxim del 50% en les cerimònies religioses i casaments o funerals civils, amb un màxim de 1.000 assistents o 3.000 amb certes condicions de ventilació.

El Govern ja va anunciar la setmana passada que els bars podrien obrir a les sis del matí però el Procicat ha decidit ara ampliar l’horari també a la nit i passar del tancament a les 23h a la mitjanit, una hora més. D’altra banda, el Govern va anunciar també la setmana passada que s’ampliarien els aforaments en cultura, esports i universitats.

Així, s’augmenta l’aforament en comerços i universitats al 50%. I en la cultura s’incrementa al 70%. Pel que fa al topall màxim de persones, el sector cultural podrà omplir fins a 1.000 persones a l’interior i 3.000 a l’exterior o amb ventilació mecànica.

Tot i que menjar i beure està prohibit en les concentracions en espais públics, sí que es permetrà en el cas de sortides per motius educatius. També es permetran reunions de més de deu persones per motius laborals, al transport públic o en activitats de culte o religió i cerimònies civils com matrimonis i funerals. Igualment es permeten concentracions de persones en les activitats docents reglades, extraescolars i socioeducatives, pràctica d’esport, assemblees de clubs esportius i actes culturals autoritzats pel Procicat. En tot cas, a les trobades no poden participar persones que tinguin símptomes de covid o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per aquest motiu.

Tampoc s’apliquen restriccions a les manifestacions o actes polítics, que hauran de seguir les restriccions que determinin les autoritats pel que fa a distàncies de seguretat i altres.

Els actes religiosos i cerimònies civils tindran un aforament màxim del 50%, amb un límit màxim de 1.000 persones, garantint una bona ventilació en espais tancats mitjançant ventilació natural o artificial. Si les activitats són estàtiques, a l’aire lliure o en espais tancats ben ventilats, es podrà augmentar l’aforament fins a 3.000 persones, respectant el límit del 50% i amb mesures de control de les aglomeracions. Els organitzadors d’aquests últims actes religiosos hauran de presentar una declaració responsable a l’ajuntament corresponent i a la Generalitat amb les mesures adoptades.

Agraïments i comiats

La consellera Vergés i e conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i els secretari general de Salut,Marc Ramentol, han aprofitat la roda de premsa d’aquest dijous per fer agraïments i acomiadar-se en la que ha estat l’última compareixença com a responsables dels respectius departaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia