Salut

Darias proposarà vacunar els joves d’entre 12 i 17 anys dues setmanes abans de l’inici del curs escolar

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat aquest divendres que proposarà a la comissió de salut pública començar a vacunar els joves d’entre 12 i 17 anys aproximadament dues setmanes abans de l’inici del curs escolar. Si més no, així ho ha avançat en una entrevista a TVE.

A més, ha indicat que avui signarà l’ordre amb les mesures per a l’hostaleria i oci nocturn que va aprovar dimecres el Consell Interterritorial de Salut amb l’oposició de sis autonomies.

Algunes comunitats, com Madrid i el País Basc, ja han avisat que no les aplicaran i Darias ha advertit que si no compleixen, el govern espanyol “haurà de fer que compleixin”.

En una entrevista a la Cadena SER aquest divendres al matí, Darias ha explicat que els serveis jurídics del ministeri de Sanitat determinaran quin marge té l’executiu espanyol per fer complir.

“Els acords del Consell són d’obligat compliment”, ha remarcat, i el de dimecres és “fruit d’un treball previ” de 13 autonomies

D’altra banda, ha lamentat que ha mancat “pedagogia” en la transmissió a la ciutadania de la recomanació per als menors de 60 anys vacunats amb Astrazeneca de vacunar-se amb una segona dosi de Pfizer.

La ministra ha afirmat que el vaccí d’Oxford ha generat més de 30 trombos i 5 morts a Espanya. La titular de Sanitat ha assegurat que els casos de trombos de la vacuna de Janssen “no tenen comparació” amb els de la vacuna britànica.

Sobre la possible crisi de govern de Pedro Sánchez, Darias ha afirmat que l’executiu està centrat en la lluita contra el coronavirus i ha dit que ella estarà allà on el president del govern espanyol consideri millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós