Salut

Trilla veu “totalment segur retirar la mascareta a l’aire lliure”

L’Epidemiòleg es mostra preocupat per la reobertura de l’oci nocturn

Insta a avançar en la vacunació de la segona dosi d’AstraZeneca davant l’arribada de la nova variant índia

L’epidemiòleg Antoni Trilla, cap del servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha afirmat aquest dissabte que “és totalment segur retirar la mascareta a l’aire lliure”, sempre que no hi hagi aglomeracions.

En una entrevista a RAC1, Trilla ha defensat eliminar la imposició de la mascareta als espais exteriors, però s’ha mostrat preocupat per la reobertura de l’oci nocturn, ja que considera que pot provocar un repunt de casos. A parer seu, hauria estat preferible “llevar primer les mascaretes a l’exterior i després anar obrint altres coses”.

“En una situació relaxada com l’oci nocturn, es pot perdre la noció del risc. Segur que en la majoria de locals es farà bé, però també n’hi haurà uns altres en els quals no es farà tan bé”, ha advertit. Trilla ha apuntat que “és un risc de contagi que es pot estendre a la comunitat”.

El doctor, que assessora el govern sobre la Covid-19, ha instat a “avançar sempre que sigui possible” en la vacunació amb la segona dosi d’AstraZeneca, ja que a Catalunya “ja hi ha casos de transmissió comunitària de la variant índia”, que és més contagiosa i pot provocar “algun cas de major gravetat”.


L’oci nocturn espera poder reobrir al 100% aquest estiu
Per la seva banda, el secretari general de la patronal d’oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, en una entrevista en la mateixa emissora, ha dit que el sector espera obrir al 100 % aquest estiu i ha mostrat la seva confiança en què es permeti augmentar aviat l’aforament interior, ja que “Salut s’ha compromès a revisar les mesures cada quinze dies”.

La reobertura de les sales de ball a partir del dia 21 permetrà al sector “agafar rodatge” de cara a la revetlla de Sant Joan, el dia 23, que serà, ha dit Boadas, “una nit multitudinària, la segona més important de l’any després del Cap d’Any”.

Encara que de moment les condicions de la reobertura permeten només el consum d’alcohol a les taules, Boadas ha insistit a demanar que es permeti “poder servir en la barra i retirar les taules i cadires perquè desvirtuen l’essència de les discoteques i sales de ball”.

Els locals disposaran cartells informant de les mesures de seguretat que s’han de seguir i el punxadiscos anirà recordant-les al públic, i serà obligatori l’ús de mascaretes en les pistes de ball, tant a l’interior com en l’exterior.

Boadas ha explicat que la pandèmia s’ha portat per davant entre el 15 i el 20 % d’aquests locals, ja que els propietaris “han llençat la tovallola”, arrossegats pels deutes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona