Salut

Aprovades les franges per vacunar dels 12 fins als 39 anys

El debat de treure’s les mascaretes a l’exterior no es va tractar en la comissió de Salut Pública

Catalunya ho veu prioritari i ho durà a la taula del Consell Interterritorial

La Comissió de Salut Pública va aprovar ahir a la tarda la vacunació de nous grups d’edat que van dels 39 als 12 anys. La possibilitat de poder anar sense mascareta en espais exteriors, aspecte que s’havia especulat que també es debatria, finalment no es va tractar en aquesta comissió, on hi ha els representants del Ministeri de Sanitat i totes les comunitats autònomes, i podria ser que es deixés per la setmana que ve. En tot cas, el Departament de Salut va insistir ahir que es porti a la taula del Consell Interterritorial la retirada de les mascaretes a l’exterior, una mesura de la qual ja fa dies en parla de manera molt favorable el conseller Argimon.

Segons va informar ahir al vespre el Ministeri de Sanitat, gràcies a la major disponibilitat de vacunes en les properes setmanes i l’entrada de l’estiu, es podrà anar vacunant diferents grups, mantenint el criteri d’ordre d’edat descendent. Ahir, doncs, es va acordar incloure en els pròxims dies tres nous grups en el pla de vacunació: el grup 11, que serà per a la franja d’edat dels 30 als 39 anys; el grup 12, que anirà dels 20 als 29 anys, i el grup 13, que serà dels joves d’entre els 12 i els 19 anys. La comissió de Salut Pública va explicar la importància d’immunitzar els adolescents a partir dels 12 anys que siguin grans dependents o estiguin en situació de risc, la vacunació d’aquest grup ja va quedar aprovada el 31 de maig passat.

Els de 40, fonamentals

D’altra banda, els tècnics que ahir van parlar en aquesta comissió van considerar que és “fonamental” insistir que es vacunin les persones més grans de 40 anys que encara no ho han fet.

En aquesta comissió, segons va informar el Departament de Salut, Catalunya va votar ahir de forma favorable a obrir els altres tres grups d’edat (30-39, 20-29 i 12-19) que queden per vacunar, per ordre descendent i de forma encavalcada. En tot cas, el Departament de Salut, com els tècnics a Madrid ahir, considera prioritari que abans s’hagi vacunat la majoria del grup d’edat de 40/49 anys.

A l’Estat hi ha més de 13 milions de persones immunitzades amb la pauta completa, el 30%.

LES XIFRES

3
grups
nous es van aprovar ahir per vacunar. Dels 30 als 39 anys, dels 20 als 29 i dels 12 als 19 anys.
40
anys
és l’edat que Salut i també els tècnics de Salut Pública consideren imprescindible que estiguin vacunats.

L’oci nocturn vol obrir abans de divendres

El sector de l’oci nocturn va demanar ahir a la Generalitat que els deixi obrir abans d’aquest divendres per “poder agafar rodatge abans de la revetlla de Sant Joan”. El Procicat ha fixat com a data d’obertura del sector dilluns a la matinada, però la Fecasarm, l’entitat que agrupa els negocis d’oci nocturn, creu que només obrint els locals de nit “es posarà fi a les botellades”. El sector legal es reivindica con “l’ única solució a un problema que s’està consolidant, el de les botellades i festes il·legals, que no tenen cap mesura de seguretat i, a més, suposen un greu problema de convivència i d’ordre públic”, i per això exigeixen mà ferma contra les persones que beuen al carrer. De cap manera volen que es consolidi “una competència deslleial que va costar molt d’erradicar”, va dir ahir Joaquim Boadas, secretari general de l’entitat. Només a Barcelona 60.624 persones han estat desallotjades en els últims sis caps de setmana per haver participat en botellades, 9.007 en el darrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró