Salut

Catalunya torna al risc alt de creixement de la pandèmia

Es declaren 1.001 nous casos i 3 morts, malgrat registrar 33 ingressos menys (443) i mantenir el buidatge de les UCI (139, quatre menys)

Els indicadors de l’epidèmia han empitjorat a Catalunya per cinquè dia consecutiu, amb 1.001 contagis notificats les últimes 24 hores, i el risc de rebrot (EPG) que ha augmentat fins als 100 punts, índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia i que indica que estem en risc alt.

L’increment de positius, però, no es trasllada als hospitals, que se segueixen buidar, sobretot a cures intensives. Així, els pacients ingressats a planta són 443, 33 menys, i hi ha quatre crítics menys a l’UCI (139). Salut ha notificat tres morts.

Pel que fa a la velocitat de propagació, l’Rt, puja tres centèsimes, fins a l’1,16. La incidència acumulada a 14 dies puja lleugerament, de 86,29 a 87,22, però es manté per sota de 100. El 3,67% de les proves de la darrera setmana han donat positiu (+0.05). Els casos positius en simptomàtics diagnosticats (TAR) continua pujant i ara ja és de 9,03%, un percentatge similar al de principi de maig.

Per comarques, ja són dues, el Pla de l’Estany (247) i Baix Ebre (202), les que superen els 200 punts de risc de rebrot EPG, mentre que són deu les que estan per sota del llindar de risc baix, menys de 30 EPG : Berguedà (21), Segrià (19), Terra Alta (13), Cerdanya (10), Ribera d’Ebre (9), Ripollès (4), Pla d’Urgell (2) i Priorat, Pallars Sobirà i Pallars Jussà, amb zero punts.

La comarca del Barcelonès, la més densament poblada, té aquest dijous un EPG de 132, dos punts més que dimecres, i una velocitat de contagi (Rt) d’1,23, una centèsima més.

Pel que fa als municipis de més de 20.000 habitants, Tortosa (365), Santa Perpètua de Mogoda (352) i El Prat de Llobregat (314) són els que tenen un EPG més alt, mentre que hi ha 32 ciutats per sota del llindar de 100.

La ciutat de Barcelona té un EPG de 149, cinc punts més que dimecres, i una velocitat de transmissió del virus (Rt) d’1,31, tres centèsimes més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona