Salut

Trilla demana “seny” amb la mascareta a l’exterior perquè la transmissió “del virus segueix”

El cap d’epidemiologia del Clínic recorda que els vacunats amb la pauta completa també poden contagiar-se

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat que el final de l’obligació de portar mascareta a l’exterior és un “primer pas” que mostra que la situació millora, però ha fet una crida a “fer servir el seny” i fer-ho quan es va sol, amb el grup familiar i s’està a l’aire lliure, perquè “el virus se segueix transmetent”.

En declaracions al canal 324, Trilla ha recordat que a l’exterior el contagi és poc freqüent i que ja hi ha un bon nombre de vacunats, però ha remarcat que “això continua”.

“Res d’oblidar-nos de la mascareta, ha d’estar a l’abast de tothom”, ha dit. Trilla creu que es trigarà temps a treure la mascareta als interiors i ha recordat que els vacunats amb pauta completa també es poden contagiar.

“Crec que tothom és conscient que això no s’ha acabat, anem pel bon camí, però encara hem de recórrer molts quilòmetres per arribar al final”, ha dit Trilla.

Sobre la mascareta als interiors, considera que caldrà utilitzar-la durant els “propers mesos”, especialment en llocs com el transport públic.

Pel que fa a les vacunes, el cap d’epidemiologia del Clínic ha recordat que els vacunats amb pauta completa també es poden contagiar i emmalaltir, amb símptomes més lleus i amb poca probabilitat d’acabar ingressat.

Sobre la variant Delta, Trilla ha explicat que és “més transmissible” que l’original de la Xina o la britànica, fet que passa per “l’evolució natural” del virus.

Això provoca que “a poc a poc” la variant índia vagi substituint la britànica. Tot i això, ha remarcat que les vacunes també protegeixen contra aquesta variant, no tant bé com amb les altres dues soques, però donen bona cobertura amb les formes més greus de la malaltia.

Situació al Clínic

A l’Hospital Clínic, Trilla ha explicat que en els últims 10 dies s’ha notat un “cert augment” de consultes a urgències per símptomes de covid-19, passant a tenir-ne entre 12 i 15 al dia, aproximadament.

Es tracta de malalts més joves, dels quals pocs requereixen ser ingressats i pocs d’aquests acaben a l’UCI.

“Però encara en rebem alguns que han d’ingressar als hospitals perquè tenen algun risc de desenvolupar una forma greu de la covid”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa