Salut

Els hospitals ja comencen a estar sota pressió

Pugen els casos greus i els ingressats s’acosten al miler

Es vacunarà els fills de sanitaris perquè no els encomanin

Els hospitals comencen a notar la cinquena onada amb més ingressats i més casos greus. El nombre d’ingressats ahir ja vorejava el miler, amb 980, i els que s’estan a les UCI ja 182. Els índexs de contagis comencen a estabilitzar-se, però la mobilitat de Sant Joan està arribant als hospitals. L’augment lent però constant des de fa dues setmanes ha obligat els responsables hospitalaris a prendre decisions més dràstiques, que van més enllà de les restriccions en horaris o de visites als malalts de Covid: vacunar els fills dels sanitaris, davant del perill que la pandèmia descontrolada entre la joventut acabi accentuant la falta de sanitaris i metges.

Les vacances del juliol i sobretot, els casos de sanitaris infectats en el seu entorn familiar –ja 827 ahir– han fet que Salut aconselli als hospitals vacunar els fills dels empleats. L’hospital Clínic i el Sant Pau van posar-se ahir ja en marxa i el departament va decidir universalitzar la mesura a mitja tarda. El del Mar ja ho feia des de fa dies. A diferència d’altres onades, els sanitaris contagiats no ho han estat a la feina, sinó a casa o al seu entorn familiar. Els joves de 16 a 29 anys convivents amb sanitaris entraran en la franja que ja es pot vacunar, doncs, malgrat que el segment acredita encara un baix percentatge de punxades (16,6%).

La vacuna no assegura que no pugui haver-hi una infecció, però sí que redueix substancialment el risc de complicacions. Per aquest motiu la gran majoria de sanitaris contagiats son asimptomàtics, però igualment han d’estar de baixa i guardar quarantena per evitar contagis. “No ens podem permetre, en la situació en què estem, més baixes; és un element important per garantir que tot el personal està a disposar”, assegurava el cap del servei de malalties infecciones del Clínic, Àlex Soriano.

En aquesta mateixa línia, el conseller Argimon va explicar ahir que avançaran a 4 setmanes l’interval per posar la segona dosi de la vacuna AZ a la franja d’entre 60 i 69 anys, per fer front a la variant Delta.

I avui començaran diversos cribratges entre la població jove en localitats on s’han detectats brots, com ara Sant Cugat del Vallès i Lleida.

LA XIFRA

980
ingressats per Covid hi havia ahir als hospitals, amb 22 crítics més, que ja són 182.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia