Salut

Simón veu “perfectament lògic” aplicar restriccions a Catalunya

El director del CCAES alerta que la situació al Principat és “dramàtica”

Preveu que en els pròxims dies se superin els 400 casos per 100.000 habitants a l’Estat

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha alertat aquest dilluns que la situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya és “dramàtica”. És per això que ha considerat “lògic” que s’hi apliquin noves mesures de control de la transmissió per intentar atacar l’expansió del virus, que afecta principalment, però no en exclusiva, els grups de persones no vacunades.

Simon ha explicat que l’explosió de contagis a Catalunya ve “de fa setmanes” i ha apuntat que s’ha produït al territori una “concentració de gent de molts llocs de manera irregular”. Segons ell, això ha ha comportat “cadenes de transmissió importants”.

I tot i admetre que la situació “no és la mateixa” que en onades anteriors, ja que l’actual contagi té una menor incidència en el sistema sanitari i en la mortalitat, ha advertit que “hi continua havent riscos”.

El portaveu de Sanitat s’ha mostrat preocupat per la celebració d’esdeveniments culturals multitudinaris com els que hi ha hagut els darrers dies a Catalunya, tot i que no n’ha esmentat cap de concret. I és que segons ell, els assajos previs que s’havien fet en condicions “gairebé artificials” són després molt difícils de replicar a la vida real.

En aquest sentit, ha opinat que són activitats multitudinàries on és més fàcil “no observar” les mesures de control ja conegudes, com la distància de seguretat o l’ús de la mascareta. A més, ha recordat que les proves ràpides “no són del tot efectives” i que el seguiment de les persones positives “no és fàcil”. Per tot plegat ha considerat que “probablement hi ha menys casos que si no s’haguessin fet les proves”, però això no vol dir “que no n’hi hagi”.

A parer seu, és “perfectament lògic” que els governs autonòmics vulguin aplicar mesures de control de la transmissió –ha evitant específicament la paraula restricció- i ha convidat a “complir-les bé”. El País Valencià ha anunciat que aplicarà toc de queda, una mesura que ha comptat amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de la zona, i Catalunya farà tancar totes les activitats a dos quarts d’una de la nit.

Malgrat tot, creu que ja ha començat l’alentiment de la velocitat dels contagis, cosa que podria indicar que s’està entrant en una fase d’estabilització de la nova onada, si bé ha augurat que en els pròxims dies la incidència acumulada de casos acumulada en el conjunt de l’Estat a 14 dies superarà els 400 casos per cada 100.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona