Salut

El govern decidirà “en les properes hores o dies” si demana un toc de queda nocturn

Els serveis jurídics de la Generalitat avalen la possibilitat d’aplicar un confinament nocturn als municipis amb incidències més altes

Aragonès subratlla que la mesura es prendrà de manera “compartida” amb el món local

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimarts que “en les properes hores o dies” el govern decidirà si torna a implementar el toc de queda a Catalunya, una decisió que es prendrà de comú acord amb el món local. “No ens tremolarà el pols”, ha assegurat.

“Tenim a la taula la possibilitat del confinament nocturn”, ha apuntat Aragonès en una compareixença al Palau de la Generalitat després de reunir-se amb el cap de govern d’Andorra, Xavier Espot.
Aragonès ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat han avalat demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que autoritzi el confinament nocturn dels municipis amb més incidència de la Covid-19 i l’executiu decidirà les properes hores si tira endavant la mesura.

L’informe dels serveis jurídics ha analitzat la diferent jurisprudència sobre aquesta qüestió així com la valoració del toc de queda implementat a València, que ha estat avalat pel Tribunal Superior de Justícia valencià.

En aquest sentit, el document assenyala que si el govern reclama al TSJC un toc de queda quirúrgic tindrà més opcions de rebre l’aval del tribunal, ja que la mesura no es podria decretar a tot el país perquè no hi ha estat d’alarma.

Aragonès ha apuntat que el confinament nocturn no s’aplicaria de manera “homogènia” a Catalunya sinó en aquells llocs amb la incidència acumulada de coronavirus més alta o altres indicadors.

Si es decideix prendre aquestes mesures, la Generalitat presentarà la justificació pertinent per comptar amb l’aval de la justícia.

És per això que la Generalitat vol garantir que la mesura sigui prou “sòlida jurídicament” i que sigui una decisió “compartida” també a nivell municipal.  Al llarg del dia d’avui Aragonès ha mantingut converses amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com amb representants d’altres entitats municipals. El cap de l’executiu continuarà dialogant amb l’administració local abans de prendre una decisió “definitiva”.

Aragonès no ha volgut aclarir què passarà si municipis amb menys incidència de Covid-19 reclamen el toc de queda, en cas que s’hagin quedat fora de l’aplicació de la mesura.

En tot cas, ha volgut posar en valor les mesures anunciades ahir per contenir els contagis abans de parlar d’un toc de queda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós