Salut

La variant Delta evidencia la vulnerabilitat existent a Àsia

Les dues regions que van afrontar millor la pandèmia el primer any imposen confinaments i dures limitacions

La ràpida expansió de la Covid-19 deixa al descobert la manca d’aprovisionament de vacunes

Els ciutadans de gran part de l’Àsia i alguns països d’Oceania s’enfronten a confinaments després que l’expansió de la variant del Delta hagi posat de manifest les vulnerabilitats de la regió malgrat el seu èxit a l’hora de controlar la propagació de la Covid-19 durant tot l’any passat a l’inici de la pandèmia. Corea del Sud, Tailàndia i Vietnam han estat els darrers a anunciar estrictes mesures de distanciament social.

L’origen i part del problema d’aquesta nova onada és la variant del Delta, que es va originar a l’Índia i que és significativament més transmissible. Però els experts de salut asseguren que els programes de vacunació lents, principalment fruit de la manca de subministrament de vaccins, també han deixat milions de persones vulnerables a la malaltia.

Un dels casos més rellevants és el d’Indonèsia, on la pandèmia va tenir poca incidència l’any passat però que amb l’arribada de la variant Delta a l’arxipèlag s’han col·lapsat hospitals i han obligat familiars de pacients a buscar oxigen pel seu compte, com va passar a l’Índia. El país va informar ahir de més de 54.500 casos, una xifra rècord de tota la pandèmia, sis vegades la xifra del mes passat. El nombre diari de morts també ha augmentat i s’ha doblat en poc més d’una setmana.

Similar és el cas de Cambodja, que l’any passat va escapar del virus però no va poder controlar un brot que va començar a finals de febrer. Les noves infeccions i les defuncions van assolir un rècord màxim ahir, amb 915 casos i 33 defuncions. El país, gràcies a les vacunes de la Xina, vaccina massivament la població i ja un terç dels 16 milions d’habitants tenen la pauta completa, segons l’OMS.

L’any passat, Malàisia no tenia cap cas de transmissió de Covid-19 i fa algunes setmanes el govern va imposar un confinament total des del mes de juny. Ahir es va arribar a 11.618 casos i 118 morts diàries, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia. Tailàndia, que fa algunes setmanes parlava d’obrir fronteres al turisme, va informar d’unes xifres similars i va imposar un confinament a Bangkok. I Vietnam, que havia contingut amb èxit els petits brots anteriors amb proves ràpides, traçat i aïllament, va haver de decretar la setmana passada un confinament estricte de 15 dies contra la variant del Delta.

Seül i la seva àrea metropolitana també aplicaran restriccions més estrictes després de registrar-se més de 1.600 casos i tancarà bars i clubs i restringirà horaris. Al Japó es va anunciar un quart estat d’alarma a Tòquio fins al 22 d’agost després de registrar-se més de 800 casos diaris i es va prohibir servir alcohol a bars i restaurants. Ahir es van superar els 1.100 casos diaris, unes xifres que no es veien des del gener. També es va decidir que els Jocs Olímpics es farien a porta tancada.

LES XIFRES

54.000
nous casos
de positius de coronavirus a Indonèsia, una xifra rècord sis vegades més gran que la del mes passat.
860
positius
de Covid-19 i tres morts es van registrar la setmana passada a les illes Fiji en 24 hores.

Oceania no s’escapa del virus

Les autoritats de Sydney van anunciar la setmana passada l’increment de casos de Covid-19 més important a la ciutat enguany i van endurir les restriccions que s’havien imposat el passat 26 de juny. Sydney va anunciar ahir que estendrà el confinament fins al dia 30 de juliol “Nova Gal·les del Sud s’enfronta al repte més gran que hem patit des que va començar la pandèmia”, va constatar la primera ministra de l’estat, Gladys Berejiklian. El principal problema en aquest estat austral és el desplegament de les vacunes i la vacunació al país, perquènomés el 9% dels ciutadans de la regió han estat vacunats, fet que permet que el virus es propagui amb rapidesa.

A Nova Zelanda la situació està sota control perquè el país està pràcticament tancat i només continua obert a algunes regions australianes que estan lliures de virus. Segons les darreres dades, en aquest país hi ha 32 persones malaltes de Covid-19 i totes van ser detectades a les fronteres del país i obligades a restar en instal·lacions especials habilitades. El cas més preocupant és el de les illes Fiji, que pateix des de principis del mes passat una forta primera onada que supera els 800 casos cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins