Salut

El 67% de catalans tenen por de la pandèmia i el 70,7% temen per les conseqüències econòmiques que comportarà

El 51,2% creu que la Generalitat ha gestionat malament la crisi i el 44% que l’Estat tampoc no ho ha fet bé

El 67% de catalans tenen por d’emmalaltir pel coronavirus o que algun ésser estimat pateixi greument per Covid-19. Així ho revela una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre el coronavirus que ha preguntat per la pandèmia.

Concretament, el 21,2% d’enquestats ha expressat “molta por” davant d’aquesta possibilitat i el 45,8% ha dit sentir “força por”. En canvi, el 10,5% no expressa “gaire por” i el 3,2% diu no tenir-ne “gens”. Els qui no senten “ni una cosa ni l’altra” representen el 18,7%.

El sondeig també situa al 70,7% el percentatge de catalans que temen per la situació econòmica provocada per la pandèmia. De fet, el 25,2% de catalans senten “molta por” per la recessió econòmica i el 45,5% expressen “força por”. Els menys atemorits sumen el 12,6%: el 10,1% assegura no tenir “gaire por” i el 2,5%, “gens de por”. Els qui no senten “ni una cosa ni l’altra” són el 16,3%.

A més, el 63,9% creu que Catalunya sortirà “greument perjudicada” de la crisi sanitària, davant del 5,7% que opina que en sortirà reforçada i del 28,7% que no opina cap de les dues coses.

El CEO també ha preguntat per la gestió de la crisi del coronavirus per part de la Generalitat i l’Estat. El 51,2% considera que el Govern ho ha fet molt malament (17,5%) o bastant malament (33,7%), mentre que el 13,1% defensa que ho ha fet bastant bé i l’1%, molt bé. Un terç dels enquestats, el 33,3%, diu que “ni una cosa ni l’altra”.

Pel que fa al govern espanyol, el 44% creu que la gestió de la pandèmia s’està fent molt malament (22,3%) o bé bastant malament (31,7%). El 30% no ho valora bé ni malament, el 13,6% diu que l’Estat ho està fent “bastant bé” i l’1,3%, “molt bé”.

En canvi, quan es pregunta per quina institució està liderant la lluita contra la pandèmia, el 40,6% pensa que és la Unió Europea, per davant del 27,1% que hi veuen el lideratge del govern espanyol i del 14,1% que l’atribueixen a la Generalitat.

Vacunació

La majoria d’enquestats aposta per vacunar-se contra el coronavirus. El 22,1% diu ja haver-ho fet o tenir una cita per fer-ho, el 44,9% assegura que “amb tota seguretat” es vacunarà i el 18,3% diu que “probablement” ho farà. En canvi, el 6,9% diu que “probablement no” rebrà cap dosi i el 4,5% sosté que “amb tota seguretat” no es vol vacunar.

El CEO publicat aquest dilluns és fruit de 2.501 enquestes fetes entre el 2 de juny de l’any passat i el 4 de maig d’aquest 2021 a majors de 16 anys residents a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES