Salut

Imputen la directora general de Salut del govern balear per confinar a estudiants

Estaria acusada d’haver comès un presumpte delicte de detenció, il·legal

La directora general de Salut Pública del govern balear, Maria Antònia Font, ha estat citada per un jutjat de Palma per a declarar en qualitat d’investigada pel confinament obligatori de joves en viatges d’estudis que havien tingut contactes amb infectats de Covid-19.

Segons ha confirmat el govern balear, Font ha estat citada pel jutjat d’instrucció 12 de la capital balear perquè presti declaració arran d’una querella de familiars de joves confinats en la qual se li atribueix el delicte de detenció il·legal.

La directora general de Salut Pública va ser qui va signar la instrucció de la Conselleria de Salut perquè es confinés a tots els estudiants que es consideraven contactes estrets d’altres joves que havien donat positiu en coronavirus amb els qui havien compartit activitats d’oci.

El Govern va ingressar a uns 175 joves en aquestes circumstàncies a l’hotel Bellver del passeig marítim de Palma fins que un jutjat contenciós va anul·lar l’ordre per considerar que la mesura que restringia la seva llibertat de moviment no estava prou justificada.

L’endemà la majoria d’ells van abandonar l’hotel i es van desplaçar amb vaixell fins a València per a dirigir-se als diferents llocs de la península dels quals procedien.

La Conselleria de Salut, que com el conjunt del Govern va defensar l’aïllament forçós dels joves, ha assenyalat després de conèixer la imputació de la directora general el seu “respecte per totes les actuacions del poder judicial” i s’ha posat “a disposició” de la jutgessa instructora.

“Això és compatible amb la defensa i suport de l’actuació de la Direcció General de Salut Pública”, indica en un comunicat en el qual insisteix a defensar la forma en què va abordar “el macrobrot de contagis” dels últims dies de juny.

“El Govern considera que l’actuació va ser proporcionada i sempre atès un criteri fonamental per a aquesta administració: la defensa i protecció de la població”, incideix el departament autonòmic de Salut.

Recorda a més que altres jutges van denegar les peticions d’habeas corpus d’alguns dels joves en quarantena i recalca que les anàlisis fetes a aquells grups tant a Mallorca com quan van tornar a la península, amb alts nivells de positius, confirmen que l’actuació va ser la correcta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA