Salut

La cinquena onada, en ple cicle turístic, col·lapsa l’hospital de Palamós

L’increment en el nombre d’ingressos, juntament amb la manca de personal, fa que no es puguin obrir nous llits i s’hagin de derivar pacients a altres centres

L’hospital de Palamós es troba a les portes del col·lapse a conseqüència de la cinquena onada de la pandèmia i s’han de derivar pacients a altres centres. Les causes són: un increment exponencial de la població en una zona turística, la gran transmissió de la nova variant del virus i el fet que moltes persones, principalment joves, encara no estan vacunades o no tenen la pauta completa.

Aquesta pressió extrema a Palamós fa que, arran de la manca de personal, no es puguin obrir nous llits. Una situació que també ha obligat a restringir l’activitat quirúrgica ordinària programada i optar per mantenir actives les sales d’operacions per a urgències i intervencions oncològiques.

El centre tenia ahir 38 pacients de Covid, cosa que representa un 35% del total de pacients que hi ha al centre. A aquesta dada cal sumar-hi nou casos més del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. Només la setmana del 19 al 24 de juliol a l’hospital de Palamós van ingressar 43 malalts. Actualment hi ha 13 professionals infectats, dels quals cinc no estan correctament vacunats. Altres, tot i trobar-se bé, no poden treballar perquè han de fer quarantena. La falta de personal d’infermeria és ara un problema greu, però es volen respectar els torns de vacances per no afegir més càrrega física i emocional als professionals.

Una dada representativa és que només durant les darreres cinc setmanes els diagnòstics positius per Covid al Baix Empordà han crescut un 1.800%. S’estan fent unes 3.100 proves a la setmana. Aquesta última se n’han fet un 10% més i el nombre de positius ha baixat un 15%. El perfil dels ingressats és majoritàriament el de gent jove i no vacunada. La vacuna protegeix de quadres greus, però hi ha gent gran vulnerable que pot tenir alguna complicació.

Situació complexa

A la demarcació de Girona, entre el 17 i el 23 de juliol, amb un risc de rebrot de 864, 180 persones han estat ingressades, de les quals 54 a l’UCI. A la Selva marítima, amb l’empitjorament als hospitals de Blanes i Calella, sotmesos a una gran pressió, si bé no en situació de col·lapse, s’ha optat per suspendre temporalment el règim de visites als pacients ingressats. Aquest any, l’Alt Empordà ha registrat més casos, ingressos i defuncions per Covid-19 que la mitjana catalana i s’han produït deu defuncions. En aquest període s’han confirmat 3.909 casos nous per PCR, amb 25.907 vacunats amb la primera dosi de les vacunes i 16.946 amb la pauta completa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona