Salut

Seqüencien PCR positives per determinar-ne variants

El Laboratori Clínic Territorial va començar a fer-ho a la primavera juntament amb el laboratori de diagnòstic genètic de cardiologia

Cada setmana se seqüencien entre 60 i 80 mostres

Des d’aquesta primavera, el Laboratori Clínic Territorial de Girona ha inclòs la seqüenciació de les soques de Covid-19 a la seva cartera de serveis. El laboratori de Girona és un dels vuit laboratoris de Catalunya que participen en aquest procés de seqüenciació. Aquest procés es realitza de manera habitual en totes aquelles PCR positives de les quals l’Agència de Salut Pública demana específicament identificar-ne la variant i de manera aleatòria en un percentatge de les mostres que cada setmana són recollides de diferents hospitals i centres d’atenció primària de la regió sanitària.

El procés de seqüenciació es realitza des del laboratori de diagnòstic genètic de cardiologia (Gencardio), situat a les instal·lacions de l’Idibgi. Per poder seqüenciar el SARS-CoV-2, primer de tot cal amplificar-lo mitjançant la tècnica de PCR; és a dir, fer moltes còpies del material genètic del virus per tenir-ne més quantitat i poder seqüenciar de manera més acurada. Donat que interessa detectar les diferents soques, es fa una ampliació de tot el virus, el que s’anomena seqüenciació completa o de genoma sencer.

Noves soques

Amb aquest procés de seqüenciació completa no només s’identifiquen les soques que existeixen actualment, sinó que també permet detectar-ne de noves. Aquest procés es realitza amb un aparell d’ultraseqüenciació, anomenat MiSeq, que es fan servir de manera rutinària al laboratori per a les anàlisis genètiques. Les dades són processades mitjançant eines bioinformàtiques per detectar les diferents variants del virus

El procés de seqüenciació al laboratori territorial de Girona es va posar en marxa concretament el 10 de març. En aquests mesos s’han s’han processat més de 600 mostres, malgrat que prèviament ja se’n van seqüenciar 90 més en fase de proves. Al laboratori gironí se seqüencien entre 60 i 80 mostres cada setmana.

LA XIFRA

600
mostres
s’han seqüenciat des del 10 de març, quan es va iniciar el procés al laboratori gironí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona