Salut

Salut amplia la vacunació als menors de 12 a 15 anys

La mesura per frenar la Covid-19 afecta uns 300.000 joves, que poden demanar hora a partir d’avui i que hauran d’anar acompanyats d’un tutor

La pressió a l’UCI continua amb 12 ingressos més

Catalunya amplia avui la vacunació contra la Covid-19 als adolescents de 12 a 15 anys, que hauran d’anar acompanyats de la mare, pare o tutor legal. A més a més, només poden demanar cita i hora a partir d’avui les persones que hagin complert els 12 anys o més. Així ho va anunciar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la reunió del Consell Executiu. L’objectiu és que al setembre el curs escolar pugui arrencar amb una “major immunitat” entre l’alumnat. La mesura afecta uns 300.000 joves, que, va subratllar Aragonès, “han sofert especialment els efectes de la pandèmia”, amb restriccions que han limitat la “interacció social”: “Necessitem que s’immunitzin”, va afirmar.

La mesura es va anunciar el mateix dia que també es demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permeti mantenir el toc de queda fins al 20 d’agost i ampliar-lo a 177 municipis, ara n’estan afectats 163.

Es tracta de frenar el virus com sigui, potenciant la vacunació dels menors de 12 a 15 anys abans que tornin als instituts i evitant la interacció social a les nits a les poblacions catalanes que tenen molts contagis comptabilitzats.

La pandèmia a Catalunya continua descontrolada després que ahir dimarts es confirmessin un total de 3.478 casos més de Covid-19, dotze persones més ingressades a les UCI dels hospitals i 28 morts en les últimes 24 hores, segons les dades facilitades aquest dimarts pel Departament de Salut. Des de l’inici de la pandèmia, els infectats sumen 843.557.

Els indicadors epidèmics continuen baixant i, així, el risc de rebrot (EPG) se situa en 627 (671 ahir) i l’Rt (velocitat de propagació del virus) també descendeix, si bé lentament, 0,75 des dels 0,76 d’ahir. Les defuncions han augmentat i ja són 22.732 les persones mortes a Catalunya a causa de la Covid-19 des del principi de la pandèmia, 28 més que les comunicades ahir per Salut.

4,5 milions de vacunats

Un total de 4.568.785 catalans ja tenen la pauta completa de vacunació i més de 5 milions (5.108.452) han rebut la primera dosi, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. En les últimes 24 hores s’han administrat 21.228 primeres dosis i 18.544 segones dosis, unes xifres bastant més baixes que les registrades divendres passat, 30 de juliol, amb 32.941 i 34.323, respectivament. El percentatge més baix de vacunats és entre els 20 i els 29 anys, amb un 48,9%.

Petició per ampliar el toc de queda fins al 20 d’agost

El govern va sol·licitar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avali ampliar durant dues setmanes més, concretament fins al 20 d’agost, el toc de queda nocturn en 177 municipis per contenir la Covid-19. També va acordar variar en aquesta tercera pròrroga els criteris per sol·licitar aquesta mesura. La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, va explicar que la Generalitat demanarà a l’alt tribunal català que avali prorrogar el confinament de la població entre les 01.00 i les 06.00 hores per a aquells municipis amb més de 5.000 veïns i amb una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies, en lloc dels 400 casos que regien fins ara. Això eleva la xifra de municipis amb toc de queda fins als 177 mentre que la mesura n’afectava fins ara 163.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró