Salut

L’OMS demana que no s’administri, almenys fins a final de setembre, la tercera dosi de la vacuna

L’organisme vol aconseguir que el 10% de la població mundial pugui aconseguir per a aquesta data estar vacunat

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països rics una moratòria fins a, almenys, finals de setembre per a administrar les dosis de reforç de la vacuna de la Covid-19, amb la finalitat d’assegurar les primeres dosis en països amb menys recursos i arribar a l’objectiu del 10 per cent de població mundial vacunada a la fi de setembre.

Tedros ha advertit que més del 80 per cent de les vacunes han acabat en països rics, a pesar que només són la meitat de la població de tot el món. “Entenc la preocupació de tots els governs de protegir els seus ciutadans de la variant delta, però no podem acceptar que els països que han utilitzat la majoria del subministrament de les vacunes encara facin ús de més vacunes, mentre que les persones més vulnerables en altres parts del món segueixen sense protecció”, ha esgrimit.

“Al maig vaig demanar suport mundial per a fer un esforç perquè al setembre els països haguessin vacunat almenys al 10 per cent de la seva població; ara ja hem arribat a la meitat del camí d’aquest període de temps i encara estem fora dels objectius”, ha alertat.

Al maig, els països rics havien administrat 50 dosis per cada 100 persones, però ara la xifra s’ha duplicat, situant-se en 100 dosis per cada 100 persones, segons adverteix l’OMS. “Mentrestant, els països més pobres inoculen 1,5 dosis per cada 100 persones a causa de la manca de vacunes”, ha lamentat Tedros.

Per a això, ha demanat la col·laboració de països i empreses que controlen el subministrament mundial de vacunes. “El curs de la pandèmia depèn del lideratge dels països del G-20”, ha assenyalat el director general de l’OMS, que els ha demanat donar prioritat a Covax, iniciativa que vol facilitar l’accés just i equitatiu a les vacunes contra la covid als països pobres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona