Salut

Catalunya decidirà en funció de la pandèmia si rebaixa el límit del 40% de públic a les competicions a l’aire lliure

El Govern ha demanat al Consell Interterritorial que el canvi d’aforament als estadis sigui només una recomanació

Salut vota a favor del canvi d’aforament, coincidint amb l’inici de la lliga de futbol i bàsquet

Catalunya decidirà en funció de la pandèmia si rebaixa el límit de 40% de públic a les competicions a l’aire lliure, segons ha informat el Departament de Salut després de la reunió del Consell Interterritorial a Salut.

La trobada entre el govern espanyol i els consellers autonòmics ha acordat permetre que hi hagi assistents als partits de la lliga professional de futbol i també a la de bàsquet, però en aquest cas l’aforament serà del 30%, en tractar-se de recintes interiors. Totes dues limitacions seran les màximes permeses.

En la reunió, Catalunya ha demanat que el límit que s’aplicarà a partir del 13 d’agost i durant tot el mes, sigui “només una recomanació”.

A la sortida de la reunió, el Departament que dirigeix Josep Maria Argimon ha recordat que les comunitats autònomes són competents per establir paràmetres inferiors als marcats. Així doncs, Catalunya decidirà quins seran els aforaments permesos als estadis “en funció de la situació epidemiològica que analitza diàriament”.

En la trobada, la conselleria de Salut també ha proposat a la reunió que hi hagi una limitació final de 30.000 persones com a públic màxim.

En una roda de premsa, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha detallat, que a banda de l’aforament, els organitzadors d’esdeveniments esportius massius hauran de garantir un accés esglaonat i limitar la mobilitat dels assistents, així com assegurar-se que porten mascaretes tota l’estona. Durant el partit no es podrà fumar i es permetrà “només veure aigua”, però no menjar. A més, el públic haurà de dur la mascareta en tot moment.

El govern espanyol i els consellers de Salut busquen amb aquesta mesura que el públic que acudeixi als estadis siguin “preferentment abonats i públic local” per tal d’impedir la mobilitat típica entre ciutats d’aquests esdeveniments. “És una bona mesura i un acord important que hem adoptat. Al consens se li ha de donar importància i valor”, ha defensat Darias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona