Salut

Denuncien la residència on han mort set avis per covid

Famílies de les víctimes consideren que pot tractar-se d’homicidi imprudent

Familiars dels usuaris de la residència de gent gran Torreblanca, de Sant Joan les Fonts, on recentment han mort set residents per Covod-19, tenen previst presentar aquest matí a Barcelona una denúncia contra el centre per homicidi imprudent.

D’altra banda l’associació Defensor del Pacient ha sol·licitat per escrit al fiscal superior de Catalunya que intervingui i investigui aquestes mateixes morts. La petició es fonamenta -han explicat a l’associació- en la llei d’enjudiciament criminal, que obliga les persones que per càrrec o ofici tinguin notícia d’algun delicte públic a denunciar-ho davant el fiscal, segons va informar l’agència Efe. En un comunicat, l’associació explica que demana que el fiscal prengui mesures “per evitar tanta mort i tanta falta de responsabilitat de residències i administració”, i assenyala que una vida no es pot perdre “sense que ningú assumeixi responsabilitats”. També remarca que els qui ho paguen són els ancians, “que sabem que es poden contagiar, per falta de prevenció i per la no exigència de controlar i exigir als treballadors que es vacunin” i també “pel descontrol amb els familiars”.

Investigació interna

Per la seva banda, la Cooperativa Suara, gestora de la residència, va assegurar ahir que al centre se segueixen totes les pautes de seguretat requerides (cribratges setmanals a tots els empleats i més proves periòdiques, en el cas dels que no estan vacunats o no tenen encara la pauta de vacunació completa). No obstant això, s’obrirà una investigació interna “per determinar les causes que han provocat aquesta situació”, va anunciar. D’altra banda, continuen “treballant estretament amb les autoritats sanitàries per avalar i orientar la tasca feta des de la residència i reforçar totes les mesures de seguretat que siguin necessàries”, hi van afegir.

Sis avis aïllats

El brot es va detectar a principis de mes i ha acabat afectant 15 residents i sis empleats. D’usuaris positius ahir en quedaven sis (tots ells asimptomàtics) i resten en un espai aïllat, mentre que els empleats afectats compleixen l’aïllament a casa seva, segons van indicar des de Suara.

A més d’expressar el seu condol i suport als familiars dels difunts, la Cooperativa Suara va mostrar en una nota “un especial agraïment i reconeixement a totes les professionals que estan donant el millor d’elles mateixes en aquests moments tan complexos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs