Salut

El nou protocol de les residències permet de nou les abraçades

La millora epidemiològica també possibilita la recuperació de les sortides

Les universitats obren punts de vacunació

Després de mesos de visites amb una mampara de separació i sense contacte físic, els ancians ingressats en centres residencials poden rebre de nou l’abraçada dels familiars. El darrer protocol Covid per a les residències, fet públic ahir, permet que les visites tinguin contacte físic amb els interns dels centres residencials, sempre que no hi hagi casos actius de coronavirus o que les infeccions ja estiguin sota control, és a dir, els centres qualificats en verd i taronja. Per contra, en els que estiguin en vermell s’hauran de mantenir les precaucions vigents fins ara.

En les noves mesures aprovades per Salut i Drets Socials, es recomana que no se superin els tres visitants per resident i s’obliga a mantenir el registre diari de les visites, amb un telèfon de contacte per si fos necessari rastrejar contagis. La millora de la situació epidemiològica també permet que les residències recuperin tot tipus de sortides, així com la possibilitat que els ingressats passin períodes de temps llargs fora dels centres.

Aquest entorn, el més castigat en la primera onada, té ara vacunats un 95% dels residents i un 90% dels professionals que treballen als centres. Amb tot, la Generalitat manté els cribratges als professionals: cada quinze dies en el cas dels vacunats i tres vegades per setmana per als que no ho estiguin. En l’última actualització de l’estat de les residències, hi havia 42 centres amb casos actius de Covid i 114 usuaris contagiats.

Pel que fa als aïllaments i les quarantenes, els residents que hagin estat en risc d’infecció pel fet de ser un contacte estret no n’hauran de fer si estan vacunats correctament. En aquest cas, podran fer vida en el seu grup de convivència habitual, fins i tot participant en activitats grupals, però no podran rebre visites ni fer sortides fins que les dues primeres PCR (que es faran els dies 0 i 4) donin un resultat negatiu. Amb les PCR negatives podran tornar a rebre visites i fer sortides terapèutiques al voltant de la residència. En canvi, els no vacunats sí que hauran de fer aïllament de manera obligatòria.

Continua el descens

Mentrestant, la pandèmia s’estabilitza i continua sota control, per bé que encara amb 738 pacients hospitalitzats i 266 a les UCI, que es continuen buidant. La mitjana de contagis diaris és de 540 i la de defuncions, tot i que continua baixant, encara és de deu víctimes al dia. Amb l’esperança que l’arrencada del curs a les universitats pugui ajudar a normalitzar la immunització entre la població de 20 a 29 anys (el col·lectiu amb menys adhesió a la vacuna; només un 58% tenen la pauta completa), diversos centres d’arreu del país han establert punts de vacunació per als estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona