Salut

Nou hospital de dia mèdic al Santa Caterina

El centre de Salt retorna l’activitat a nivells prepandèmics i a Palamós estrenen també millores

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha enllestit la primera fase del projecte de reforma i ampliació de l’hospital de dia del Santa Caterina de Salt. Aquesta primera fase correspon a l’hospital de dia mèdic, que ha entrat en funcionament aquest mes de setembre. El centre disposa de tres sales de tractament diferenciades: dues per als tractaments mèdics indicats als pacients ambulatoris dels diferents serveis del centre, i un tercer espai dirigit al pacient amb patologia crònica respiratòria o cardíaca. A les instal·lacions també hi ha gabinets propis d’exploració, un d’específic per a proves pneumològiques i dos més polivalent, a més de tres consultes i sis boxs polivalents.

La previsió és que el mes que ve acabin les obres de la segona fase del projecte, que correspon a l’hospital de dia quirúrgic, on es fa la recuperació dels pacients d’una cirurgia major ambulatòria i de proves diagnòstiques (sobretot endoscòpies), i la preparació del pacient abans d’una intervenció quirúrgica. Això permetrà disposar dels espais comuns adequats per a l’activitat assistencial que s’hi fa. L’hospital de dia quirúrgic disposa, també, de sis boxs polivalents i clínica del dolor. El servei estarà situat a la planta baixa, mentre que el mèdic s’ha dimensionat per a la planta soterrani. Ambdues àrees estaran comunicades per escales i ascensor, que es preveu finalitzar durant els pròxims dies, de manera que tot el servei quedarà plenament integrat dins l’estructura actual. Quan l’obra estigui acabada, tots els pacients hi accediran per la planta baixa, tant si han d’anar a l’hospital de dia quirúrgic, com al mèdic. La reforma i ampliació suposarà una inversió de 2 milions d’euros.

Des de principis d’any i fins al mes d’agost, l’hospital de dia ha dut a terme 10.841 sessions, superant en un 3% l’activitat respecte al mateix període del 2019, en què es van registrar 10.555 sessions. El Santa Caterina ha fet un esforç per intentar recuperar l’activitat del servei, i aquest any durant els primers vuit mesos de l’exercici hi ha atès 3.990 pacients, un nombre lleugerament superior al del 2019 durant el mateix període (3.972 pacients).

Millores a Palamós

L’hospital de Palamós també ha augmentat la capacitat de l’hospital de dia quirúrgic i amplia l’àrea de cirurgies ambulatòries., a la primera planta del centre. Les obres fetes a l’estiu han permès disposar de sis espais més a l’hospital de dia quirúrgic; obrir una segona sala d’endoscòpies –per al cribratge del càncer de còlon– i crear una nova unitat d’esterilització vertical, que els ha permès alliberar superfície a la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona