Salut

La meitat dels que no es vacunen no ho veuen necessari, segons una enquesta de Salut

El govern tancarà alguns centres de vacunació massiva per centrar-se en estratègies comunitàries que permetin “anar a buscar les persones” que encara no s’han immunitzat

La meitat dels que rebutgen vacunar-se és perquè no veuen necessari punxar-se una injecció contra la Covid, segons una enquesta del Departament de Salut de la Generalitat.

Així ho ha explicat aquest dimecres la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carme Cabezas, en una declaració a la premsa al punt de vacunació de la Farga de l’Hospitalet, que és un dels centres d’immunització massiva que tancarà les seves portes.

Cabezas ha argumentat que, un cop superat el 70% de la població vacunada i amb un ritme baix d’entorn a 100.000 injeccions setmanals a tot Catalunya, és el moment de passar a estratègies comunitàries, per “anar a buscar les persones” que encara no s’han immunitzat.

Un 72% de la població a Catalunya té les dues dosis de vacunes, però les xifres estan estancades entre els 20 a 34 anys, amb només el 63% amb la immunització completa.

Davant d’aquestes dificultats per arribar a determinada població, sobretot la més jove i de zones vulnerables, Cabezas ha explicat que han dut a terme un estudi amb 15.000 participants de 20 a 40 anys que no s’han vacunat i que la meitat d’ells han respost que “no ho veien necessari”.

El segon motiu esgrimit per no vacunar-se, en un 28% dels enquestats, és per por d’efectes secundaris, i la resta per altres motius, encara que són pocs (entorn d’un 5%) els que es consideren antivacunes, ha detallat.

Cabezas ha admès que els “costa més arribar” a ciutadans de procedència d’”Europa de l’Est i Àfrica”, per qüestions de llengua i culturals, per aquest motiu el Departament de Salut, des dels CAP, estià col·laborant amb líders religiosos i comunitaris per divulgar les bondats de la vacunació.

La responsable de Salut Pública ha insistit que les vacunes redueixen substancialment el risc de patir una Covid greu, que també poden sofrir els joves: dels ingressats a l’UCI actualment, 9 són menors de 40 anys i 8 d’ells no estan vacunats, ha alertat.

D’altra banda, Cabezas ha assegurat que estan fent “tot el possible” perquè no caduquin més vacunes de les ja anunciades (prop de 70.000), cosa que espera que no torni a passar tenint en compte que el milió de vacunes que tenen en estoc poden aguantar fins a 9 mesos congelades (en el cas de Pfizer, que és la majoritària).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida