Salut

La nova Clínica Girona serà operativa el 9 de desembre

L’última fase del trasllat es farà durant els dies del pont de la Constitució

Durant aquell cap de setmana a les instal·lacions actuals del carrer Joan Maragall només s’hi atendran urgències i parts

El dia 9 de desembre ja no hi haurà activitat a les instal·lacions actuals de Clínica Girona al carrer Joan Maragall i la nova seu del carrer Barcelona serà plenament operativa. Tot i l’atrafegament d’aquestes setmanes, aquesta és la planificació que avança Carles Espígol, gerent de Clínica Girona. Ara, amb les obres a les plantes acabades, s’iniciarà progressivament l’arribada del mobiliari i Espígol preveu que els deu primers dies de novembre tot estigui a lloc. En la segona quinzena de novembre es calcula que el personal es comenci a desplaçar al nou edifici per adaptar-se als nous espais de treball. “El cap de setmana festiu del pont de la Constitució nosaltres treballarem –tret possiblement del dia 8– per fer l’última fase del trasllat i ser operatius el dia 9”, diu el gerent.

Aprofitant el fet que aquell cap de setmana de pont és habitualment de baixa activitat, al carrer Maragall ja només s’atendran urgències i parts, i no s’hi faran proves ni consultes externes (que no siguin urgents). A partir del dia 9 no es preveu que s’hagi de mantenir cap servei actiu al carrer Joan Maragall.

“L’avantatge que tenim és que gran part del material és nou”, diu el gerent. És el cas de tot el mobiliari, però també de bona part dels equipaments mèdics, en particular els equipaments grans (TAC, aparells de ressonància, etc.).

“La planificació està ben feta, un cop passat l’alentiment de terminis que vam tenir als moments més durs de la pandèmia, i, malgrat les dificultats de subministrament que tenen encara totes les obres, si tot segueix com es preveu es complirà l’obertura pel desembre”, diu Espígol.

Uns 65 milions d’euros

El conjunt del projecte d’obra que s’està duent a terme suma un pressupost a l’entorn de 65 milions d’euros (uns 50 corresponen a l’obra i uns 15, a l’equipament. La nova clínica triplicarà l’espai de l’edifici actual al carrer Joan Maragall –es passarà de 13.000 m² a 41.000 m²– i tindrà més sales d’operacions, més boxs d’urgències i més habitacions, a més d’una zona d’hospital de dia, una de les novetats. També tindrà una àmplia zona de consultes externes amb serveis que ara hi ha a Juli Garreta i Lorenzana.

Aquest cap de setmana, asfalt i parades de bus

Aquest cap de setmana l’entorn de Clínica Girona a la carretera de Barcelona ja farà un canvi d’imatge important: aprofitant el dia festiu del 12 d’octubre, dissabte es preveu iniciar l’asfaltatge dels carrers al voltant del nou edifici –també al carrer Barcelona– i fins i tot la instal·lació de les dues noves parades de bus, una a cada punta de l’edifici de la clínica. I és que el projecte que no es limita a a la clínica en si, sinó que inclou també la urbanització dels serveis als carrers al voltant i part de la parcel·la al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró