Salut

Catalunya supera el milió de casos de Covid-19

Des de l’inici de la pandèmia s’ha confirmat un total de 1.000.468 casos

Els indicadors epidemiològics continuen a l’alça però sense incidència en la pressió assistencial

Almenys un milió de persones han contret la Covid-19 en algun moment des de la irrupció de la pandèmia a Catalunya, segons les dades del departament de Salut.

L’última actualització de la situació epidemiològica suma 500 nous casos detectats per proves PCR o test d’antígens ràpids, que eleven a 922.197 els casos acumulats des de l’inici de la pandèmia. Si s’hi sumen els positius confirmats proves serològiques, per epidemiòlegs o els casos probables, el total de contagis ja arriba als 1.000.468, 661 més que fa 24 hores.

El balanç de víctimes mortals suma 4 defuncions i ja s’apropa les 24.000 (23.991).

Aquest dissabte es manté la tendència sostinguda a l’alça de l’última setmana dels principals indicadors epidemiològics. Després de dos dies de lleugeres baixades la incidència acumulada dels últims 14 dies (IA14) puja dues centèsimes i és de 45,29 casos per cada 100.000 habitants. La incidència acumulada a set dies puja 1,88 punts, fins als 24,71 casos.

El risc de rebrot, l’índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, augmenta dos punts més i se situa en els 51, un nivell que no es assolia des de fa dues setmanes. També continua creixent la velocitat de propagació (Rt), que és d’1,16, cinc centèsimes més que ahir. Això vol dir que cada 100 positius contagien una mitjana de 116 persones.


La positivitat –el percentatge de proves PCR i TA amb resultat positiu- és d’1,52%, una centèsima més que ahir però encara molt per sota del 5%, que és el llindar per sota del qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS)considera una epidèmia sota control.

El lleuger repunt de la situació epidemiològica encara no té incidència a la pressió assistencial. De fet, aquest dissabte hi ha vuit persones menys hospitalitzades (331) i els mateixos pacients crítics que ahir (87).

Un total de  5.855.053 persones, el 74,1% de la població de Catalunya, ja té la pauta completa de vacunació contra la Covid-19, 6.378 més que a l’anterior balanç. El percentatge s’eleva al 83 si només es té en compte la població major de 12 anys, és a dir, la que es pot vacunar. A més, 5.963.873 persones han rebut almenys una dosi (4.578 més), el 75,5% de la població (84,7% si es només es compten els majors de 12 anys). En paral·lel, ja s’han administrat 87.084 terceres dosis, 1.879 més que ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Territori adjudica el projecte arquitectònic per construir 66 habitatges de lloguer assequible

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès