Salut

Catalunya detecta 14 casos de delta plus però Cabezas diu que no puja com ho va fer la primera variant

Salut reconeix que la retirada de la mascareta als centres educatius “pot trigar una mica”

Fa una crida a fer ús de la mascareta durant els concerts a les Fires de Girona

Catalunya ha detectat 14 casos de delta plus entre setembre i octubre. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat a Catalunya Ràdio que d’aquests, quatre s’han detectat en les dues darreres setmanes. En general, aquesta nova variant suposa entre un 1% i un 2% de les mostres seqüenciades. “És poc i de manera força sostinguda”, ha afirmat. Per això, ha afirmat que no s’està observant un increment com el que va provocar la variant delta, que ràpidament va substituir l’anterior. D’altra banda, ha afirmat que cal ser prudents i ha reconegut que la retirada de la mascareta als centres educatius “pot trigar una mica”. Ara per ara, el comitè que assessora el Govern està elaborant un informe que envairan al govern espanyol.

Sobre la mascareta, Cabezas ha recordat que existeix una norma estatal que en regula l’ús. Per això, quan el comitè científic que assessora el Govern finalitzi l’informe sobre el seu ús en centres escolars s’envairà al govern espanyol per tal que les seves argumentacions “es tinguin en compte”. La secretària ha indicat que és important que en el debat no hi hagi només la visió de la transmissió del virus sinó també la repercussió que el seu ús té a nivell pedagògic i psicològic.

En tot cas, Cabezas s’ha mostrat prudent i ha demanat “no impacientar-se” ja que ha recordat l’”èxit” d’haver mantingut les escoles obertes durant tot el curs passat. L’objectiu és que l’actual sigui “el més normal possible”.

“Petit” repunt de la vacunació en joves pel certificat en discoteques

D’altra banda, Salut ha notat un “petit” repunt de la vacunació entre la gent jove a partir de l’aplicació del certificat Covid per entrar a les discoteques. Cabezas ha afirmat que aquesta eina està donant “bon resultat”. Actualment, la vacunació arriba al 72% dels joves d’entre 20 i 29 anys, una franja on ha reconegut que encara es pot millorar.

La secretària ha asseverat que no s’arribarà al 100% de la població vacunada i l’objectiu és arribar a un mínim del 85%. Actualment ja estan vacunats el 83,2% dels majors de 12 anys.

També sobre vacunació, no ha descartat que la decisió sobre si s’han d’administrar els vaccins en menors de 12 anys arribi durant aquest curs escolar. En tot cas, ha dit que caldrà veure si té sentit que els menors es vacunin i quan.

Pel que fa a la vacuna de la grip, se n’han posat 117.000 dosis des de l’inici de la campanya, dilluns passat.

Sobre l’ús del certificat Covid en altres sectors, ha explicat que han encarregat un informe també al comitè científic assessor i esperaran a rebre’l.

En termes generals, Cabezas ha dit que encara no es pot dir que la pandèmia per la Covid-19 estigui estabilitzada i ha demanat esperar “una mica més”, especialment tenint en compte que ara comença l’època amb més incidència dels virus respiratoris.

Més enllà de la Covid, Cabezas ha valorat positivament l’anunci del govern espanyol de prohibir la publicitat dirigida als menors de 16 anys de productes no saludables.

Mascareta

Cabezas també ha fet una crida a fer ús de la mascareta durant els concerts a les Fires de Girona.Cabezas ha fet extensiva aquesta petició al conjunt d’activitats que comportin aglomeracions. Girona va viure aquest dijous la primera nit de les Fires i s’han pogut veure imatges de gent sense mascareta durant els concerts. La secretària ha recordat que malgrat que les incidències de la Covid ara són baixes no s’ha d’abaixar la guàrdia perquè, tot i que sigui a l’aire lliure, les distàncies són més curtes i hi ha aglomeració. Ha insistit que la mascareta és “essencial” quan s’està al costat de persones que no són del mateix grup de convivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES