Salut

Acaba el toc de queda, continuen les limitacions

De matinada s’ha eliminat la prohibició de sortir de nit

Ratificada la restricció de reunions a 10 persones

La matinada passada va concloure el toc de queda que limitava els moviments de nit a bona part de Catalunya entre les 1.00 hores i les 6.00 del matí des d’abans de Nadal. La resta de restriccions continuen vigents.

El Tribunal Superior (TSJC) va ratificat ahir la limitació de les reunions a 10 persones, l’ús del passaport covid i l’aforament del 70% en cerimònies religioses i civils. L’autorització arribava després que la Generalitat anunciés dimarts que demanaria la pròrroga de totes les mesures vigents una setmana més, excepte el toc de queda, que ja ha decaigut.

Així, la nova resolució del govern ha entrat en vigor aquesta mitjanit i les mesures estaran vigents des de la seva publicació al DOGC i per un període de set dies. També es mantenen el tancament de l’oci nocturn i les restriccions en els aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura. La mesura de prohibir les reunions de més de deu persones hauria de ser la següent a decaure, tot i que les xifres de la pandèmia no acaben mai d’arribar al pic de contagis, i la setmana “clau” que vaticinava el conseller Josep Maria Argimon per decidir l’aixecament de limitacions acabarà sense una millora dels contagis.

“No és el moment de reobrir l’oci nocturn”, va admetre ahir la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. La responsable de Sanitat va recordar la reobertura de l’oci reglat de la tardor, que va acabar contribuint a l’augment de la cinquena onada a finals de novembre. “La setmana que ve tractarem el tema”, va avançar. La datació no va acontentar els empresaris de l’oci, que ja només aspiren que el govern els deixi reobrir per no haver de tancar més.

La petició de pròrroga del govern incloïa un estudi de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) del 19 de gener que recollia xifres com ara una incidència acumulada (IA) que continua en una xifra molt elevada i se situa en els 2.379 casos per 100.000 habitants els últims set dies, amb una mitjana 26.013 nous casos diaris diagnosticats en set dies. L’informe de l’ASPC també recull que el nombre de professionals sanitaris en situació de baixa per incapacitat temporal derivada de la covid-19 (contagis, aïllaments, covid persistent, etc.) ha passat de 3.724 el 4 de gener a 4.081 el 10 de gener

Pel que fa al passaport covid, el govern està en espera de l’informe del comitè d’experts sobre la seva utilitat real amb un gran volum de contagis com l’actual. Per ara es manté el requisit de presentar-lo per accedir a establiments com ara gimnasos, locals de restauració o sales de concert, a banda de les limitacions d’aforament que arrosseguen.

LA DATA

24.12.21
La nit que es va tornar a aplicar el toc de queda per les festes de Nadal i fins avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS