Salut

Argimon preveu eliminar les quarantenes a l’abril

Considera que aproximadament “a la setmana 16 del 2022” es tractarà la malaltia com a qualsevol grip, sense confinaments ni tests ni necessitat d’anar al CAP, excepte per a baixes laborals o complicacions

Anuncia que s’han contagiat 800.000 persones en un mes i que en les pròximes setmanes ja no es comptabilitzaran els casos un a un

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que a partir de “la setmana 16 del 2022”, cap a mitjans d’abril, s’entrarà en “una nova fase” de la gestió de la covid amb un virus més gripalitzat en què no caldrà anar al CAP ni fer-se testos per detectar el virus ni quarantenes. Així, Argimon considera que si una persona té símptomes i febre, podrà ser coronavirus o la grip, però que si tot va bé i no surt cap variant important, a la primavera no caldrà anar al CAP ni fer-se testos, sinó simplement quedar-se a casa. Només ha remarcat que caldrà anar al centre d’atenció primària si es necessita una baixa laboral o hi ha simptomatologia important. Per tant, la covid passarà a tractar-se com a qualsevol altre virus.

“Si tinc febre o malestar, no hauré de consultar al CAP ni fer-me cap test”, a no ser que es necessiti una baixa laboral o hi hagi simptomatologia greu, ha explicat en una entrevista a El Món a RAC 1. Mentrestant, però, el conseller ha augurat un hivern complicat per la covid.

Deixar de comptar casos un a un

També ha informat que en les pròximes setmanes es deixarà de comptabilitzar els casos un per un i es reforçarà la vigilància de la pandèmia, recollint mostres representatives d’entre 300.000 i 500.000 persones d’arreu de Catalunya per saber quins són els virus que circulen i per “estimar la incidència, per fer vigilància acurada de casos més greus, amb seqüenciació”. “D’aquesta manera tindrem una foto representativa, no el recompte actual cas per cas”, ha explicat.

Argimón ha explicat que en l’últim mes s’han contagiat 800.000 persones, la gran majoria de forma lleu. De fet ha comparat la variant òmicron amb la delta: “De cada 1.000 infectats per òmicron, un 0,6% acaba a l’UCI. Fa dos mesos, amb la delta, aquesta xifra era de gairebé el 4%”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona