Salut

Desenes de persones de l’àmbit sanitari es concentren en suport als investigats per la vacunació de Guàrdia Civil

La mobilització s’ha fet a les portes del departament, amb la presència d’Argimon i de l’exconsellera Vergés

Desenes de treballadors de l’àmbit sanitari s’han concentrat a les portes del Departament de Salut per mostrar el seu suport als quatre investigats pel retard en la vacunació d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Catalunya. La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 de Catalunya, la doctora Magda Campins, ha declarat que estan “profundament disgustats” per la situació. En el manifest que han llegit, la pediatra Laia Asso ha afirmat que en salut “no hi ha mides ni colors”, sinó que “només importen les vides”. La mobilització ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i de l’exconsellera Alba Vergés, i amb representació de la sanitat pública i privada.

Campins ha assegurat que els quatre investigats -Carmen Cabezas, Adrià Cornella, Sara Manjón i Xavier Rodríguez- són professionals “que ho han donat tot per la salut pública”, i ha qualificat la campanya de vacunació “d’exemplar”.

Per la seva part, Laia Asso ha llegit el manifest de la concentració. Ha reivindicat que durant la pandèmia tothom hi era, i ha posat èmfasi en què a la salut “només importen les vides” i no pas el “soroll, les mides ni els colors”.

En la mateixa línia, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha expressat que es regeixen pel codi deontològic i que no es mira “cap ideologia ni color”, sinó “les persones, que és el que importa”. A més, ha agraït les mostres de suport rebudes durant el cap de setmana.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Salut Alba Vergés ha assegurat que la “persecució és absolutament injustificada” i ha definit la situació “d’indignant”.

El membre de la junta de govern del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona Enric Mateo ha afirmat que la imputació “és un atac al conjunt de professionals de la salut”. A més, ha afegit que “no entenen que es pugui posar en dubte absolutament res”, i s’ha mostrat convençut que “s’ha atès a tothom per igual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona