Salut

sanitat

L’EMA assegura que la verola del mico no és “una emergència de salut pública”

L’organisme sanitari de la UE té localitzats dos medicaments que podrien ser efectius

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha subratllat aquest dijous que el món no està en “una emergència de salut pública” per la verola del mico, malgrat les infeccions documentades.

En una roda de premsa virtual, Marco Cavaleri, cap d’Estratègia de Vacunació de l’EMA, ha considerat que el risc actual dels casos detectats de la verola del mico per a la població general és “baix i no es preveu un augment excessiu de casos”.

Cavaleri ha assegurat que la EMA està pendent de l’avanç dels casos de la verola del mico detectats a la Unió Europea (UE), encara que ha assenyalat que “això no és una emergència de salut pública en aquests moments”.

Per Cavalieri, l’enfocament cap a aquest virus ha de continuar sent la identificació, el seguiment i la gestió de nous casos.

Cavaleri ha subratllat que “el risc per a la població general és baix i no es preveu un augment excessiu de casos”, encara que es continuïn detectant infeccions en el futur, i ha recordat que “estem davant un virus que es diferencia notablement del SARS-CoV-2 (que causa la Covid-19), començant perquè no es transmet fàcilment”.

“Encara que el brot de la verola del mico és inusual, inclosa la gran extensió geogràfica, és tranquil·litzador saber que la majoria dels pacients tenien símptomes lleus i es van recuperar sense necessitat de tractaments”, ha conclòs.

El cap d’Estratègia de Vacunació de l’EMA ha informat d’un diàleg amb la farmacèutica que va desenvolupar Imvanex, vacuna autoritzada a la UE només contra la verola tradicional, per a estendre la seva indicació perquè les dades en animals mostren que també és efectiva per a prevenir la verola del mico. Aquesta injecció s’administra en dues dosis, amb almenys 28 dies de diferència.

Un altre fàrmac amb potencial per a ser usat contra la verola del mico és l’antiviral Tecovirimat SIGA. S’utilitza en adults i nens que pesen almenys 13 quilos, està disponible en forma de càpsules per a prendre per via oral, i la dosi depèn del pes corporal, encara que el tractament ha d’iniciar-se al més aviat possible després del diagnòstic. Els seus efectes secundaris més comuns són el mal de cap i les nàusees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona