Salut

salut

El nou Hospital de Palamós serà un edifici de 40.000 m²

Es preveu construir-lo al sector de les Oliveretes, a tocar la C-31, a Sant Joan

Es contempla passar dels 117 llits actuals a més de 140

L’Ajuntament es compromet a cedir els terrenys el 2025

El nou hospital de Palamós serà un edifici de 40.000 m² que es construirà al sector de les Oliveretes, a Sant Joan de Palamós. La signatura del conveni de col·laboració, a manera de protocol, que s’ha signat aquest matí a la sala d’actes de l’edifici Fleming, dona llum verd a un projecte que fa anys que s’està gestant i que ha tingut una empenta decisiva l’any passat. La materialització d’aquesta milionària obra no es preveu que estigui fet abans de deu anys, un cop iniciats tots els tràmits fins arribar a la licitació, construcció i inauguració.

La signatura entre el conseller de Salut, Manel Balcells, i l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, obre la via, doncs,a que les respectives parts iniciïn els tràmits respectius. Per un costat, l’Ajuntament començarà la gestió urbanística per cedir els terrenys amb un termini màxim que finalitza a mitjans del 2025. Per la seva part, el Servei Català de la Salut (CatSalut) elaborarà el projecte del centre i es responsabilitzarà del seu finançarà.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha destacat que s’estava davant un moment històric que permet anunciar “que l’hospital es quedarà al municipi”gràcies a un treball conjunt per una feina ben feta. Per la seva banda, el conseller, Manel Balcells, ha elogiat el treball que s’ha fet fins des de hospital. Balcells ha remarcat la importància de la signatura que permet “iniciar un procés meravellós que comportarà el disseny del nou hospital”.

Un pla funcional

El CatSalut ja ha elaborat el pla funcional on es contempla l’increment de la població previst en els pròxims anys. Aquí hi ha diverses previsions d’escenaris, com llits, quiròfans, servei d’urgències o hospital de dia. Pel que fa als llits es pot passar dels 117 actuals a tenir-ne entre 141 i 164 i que s’incorporin entre 6 i 8 llits monitorats. Pel que fa als quiròfans, se’n construirien entre 4 i 5 de convencionals, 3 per a cirurgia major ambulatòria, 1 per urgències i 1 per obstetrícia i, per tant, es passaria de 5 a 10 quiròfans.

Amb relació al Servei d’Urgències, actualment hi ha 20 boxs. El pla funcional preveu passar entre 11 i 13 de nivell 1 i triatge (ara en té 5), entre 23 i 25 de nivell 2 (ara en té 15) i entre 9 i 13 places d’observació (ara en té 7). També es preveu incrementar el nombre de sales de proves diagnòstiques i de cirurgia menor ambulatòria, passant de 3 a un màxim de 23. L’Hospital de Dia també augmentarà, de les 12 places actuals a un ventall que oscil·larà entre 23 i 26 places. Finalment, pel que fa als recursos d’atenció intermèdia (sociosanitari), passaria de 40 llits de convalescència i cures pal·liatives, a 115 i 14 respectivament.

Un centre antic

Des que es va inaugurar, l’any 1986, l’hospital de Palamós ha estat condicionat per la seva situació dins el nucli urbà del municipi. Al llarg de més de tres dècades s’hi han fet nombroses obres d’ampliació. Ara no n’hi haurà més perquè no hi ha més capacitat. La solució a mitjà o llarg termini serà fer un hospital nou, fora del centre urbà.

Un cop es van acabar les últimes obres de millora a l’hospital, no n’hi podrà haver més perquè s’han exhaurit tots els possibles espais de creixement, i l’única sortida és la construcció d’un nou hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona