Salut

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El Clínic preveu recuperar aquest dimecres almenys el 15% de consultes externes i el 70% de cirurgies programades

Els pacients prioritaris d’oncologia radioteràpica es derivaran a l’Hospital de Sant Pau

L’Hospital Clínic preveu recuperar aquest dimecres entre el 15 i el 25% de les consultes externes després del cíberatac que va patir diumenge el sistema informàtic de l’entitat. De la mateixa manera, es calcula que també es podran recuperar el 70% de les cirurgies programades.

Avui s’ha recuperat el 10% de les consultes i el 40% de les cirurgies electives a la seu de Villarroel. També s’ha recuperat la rehabilitació ambulatòria, gràcies al desplegament de 125 equips de suport de la Direcció de Sistemes de l’hospital que han permès treballar de forma segura. Quedarà pendent de recuperar l’activitat al centre d’extraccions.

Els pacients prioritaris d’oncologia radioteràpica es derivaran a l’Hospital de Sant Pau.

Pel que fa a la resta d’activitat, es manté l’activitat urgent i l’hospitalització convencional i de crítics a les tres seus, incloent-hi neonatologia i obstetrícia. També l’hospitalització domiciliària i els hospitals de dia, així com les exploracions radiològiques i les proves endoscòpiques, la diàlisi i la farmàcia ambulatòria.

Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l’hospital per confirmar la visita i als reprogramats se’ls anirà avisant pròximament. El criteri de recuperació de l’activitat és que hi hagi la màxima seguretat del pacient, segons informa el Govern.

Pel que fa a la recuperació dels sistemes informàtics, l’executiu apunta que l’anàlisi i el procés de restauració dels sistemes continuen el seu curs. Es prioritza aixecar els serveis afectats i vetllar per la contenció dels danys.

En aquest sentit, el Govern explica que els entorns de recuperació de dades xifrades pels atacants dificulten la recuperació de la informació. Tot i això, els equips desplegats estan identificant les còpies de seguretat sense traces de l’atac per restaurar la informació necessària per al funcionament del centre.

En aquesta línia, la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital ha posat a disposició del Clínic mesures alternatives per recuperar part de la connectivitat i s’han lliurat 10 servidors i més de 120 portàtils amb connexió 5G per garantir l’accés a l’ECAP.

Finalment, el Govern subratlla que els equips tècnics de l’Agència de Cíberseguretat de Catalunya han treballat ininterrompudament de manera coordinada amb els de l’Hospital Clínic des de l’activació del cas, i continuen treballant per recuperar “amb la màxima celeritat” els serveis afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona