Salut

societat

Sánchez elogia la dimensió europea d’Hipra

El president del govern, Pedro Sánchez, va voler destacar ahir la “dimensió europea” de la vacuna Bimervax, desenvolupada per Hipra, amb un contracte marc que preveu subministrar 250 milions de dosis a 14 països europeus, entre els quals Espanya amb una inversió de 31 milions per a l’adquisició de 3,2 milions de dosis. Sánchez va visitar les instal·lacions de l’empresa a Amer (Girona) i va parlar, com ja ho havia fet la ministra de Sanitat el 30 de març –quan es va saber que l’Agència Europa del Medicament havia validat la vacuna d’Hipra–, de “fita històrica”.

Sánchez, que va aprofitar la visita per recordar algunes de les actuacions que es van fer durant la pandèmia, va dir sentir-se “emocionat” i es va felicitar perquè la vacuna és el resultat de la col·laboració entre el sector privat i el públic. El president espanyol va tenir paraules de reconeixement pels treballadors d’Hipra, però també per totes les institucions que han fet possible que hi hagi una vacuna espanyola. “Vam estar al costat d’Hipra des del primer moment”, va destacar el president després d’elogiar també el paper de la ciència i enumerar totes les “lliçons de la pandèmia que no hem d’oblidar”. Sánchez va destacar la importància de reforçar el sector de la investigació primer per “estar molt més preparats del que ho vam estar el 2020” i segon perquè “mai més els investigadors hagin de marxar fora”.

Per la seva part, el conseller delegat d’Hipra, David Nogareda, va remarcar que és la primera vacuna dissenyada, desenvolupada i produïda íntegrament a Europa.

El directiu de la farmacèutica va admetre que desenvolupar la vacuna ha tingut uns costos, tant econòmics com de temps, “molt superiors” als càlculs inicials” però es va mostrar convençut que Bimervax “encaixa perfectament amb les necessitats actuals a escala global”. “Estem convençuts de l’interès per part de les autoritats sanitàries”, hi va afegir. La vacuna d’Hipra es posarà com a dosi de reforç per a majors de 16 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia