Salut

SALUT

Tres anys del bosc de l’hospital d’Olot que vincula natura i nadons

Des del novembre de 2020, l’hospital d’Olot ha entregat prop d’un miler de plançons a les famílies dels nadons que hi han nascut. Uns 400 plançons s’han plantat al bosc dels Tres Roures, un espai que ja ha quedat petit.

La iniciativa Un nadó, un arbre es va endegar per generar un vincle entre la natura i els infants en una comarca, la Garrotxa, on el respecte per l’entorn és molt important. Així ho explicava el pediatre del centre Ferran Campillo en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies. “Nosaltres diem que estem posant una vacuna que promou la sostenibilitat i la relació amb l’entorn i la natura”, destacava. Per Campillo, la Garrotxa és una comarca on la connexió amb l’entorn és un tret distintiu. “Amb l’arbre encara ho fem més evident i genera un sentiment més arrelat”, assenyala el pediatre. La iniciativa va néixer a través de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Cinc anys després que s’iniciés, l’objectiu és envoltar tot l’hospital d’Olot amb els arbres plantats per les famílies que hi pareixen. L’entrega dels plançons es fa dues vegades l’any just a l’entrada del bosc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia