Salut

Torna a escena l’hospital Ernest Lluch de Montcada, ajornat des del 2008

L’Àrea Metropolitana (AMB) aprova inicialment la modificació del planejament als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa que inclouen també la transformació de la N-150

El projecte, a concurs el 2025

Si fa una setmana s’anunciava que es desencallava, després de 14 anys de reivindicacions l’hospital Vicente Ferrer que ha de donar servei a uns 200.000 usuaris de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, avui ha sigut el torn del projecte de l’hospital Ernest Lluch als antics terrenys de la fàbrica Redosa de Montcada, que havia d’estar operatiu el 2008 segons havia anunciat quatre anys abans l’aleshores consellera de Salut, Marina Geli. La construcció del centre sanitari ha tornat a escena després que el consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM).

L’equipament, que acumula dècades d’incompliments i promeses dels diferents consellers del ram, ha de contribuir a descongestionar, juntament amb l’hospital Vicente Ferrer, la saturada situació que viuen els centres de referència de la comarca del Vallès Occidental: l’hospital Parc Taulí de Sabadell, l’hospital de Terrassa i MútuaTerrassa on es veuen obligats a desplaçar-se els veïns d’aquests poblacions. L’equipament, que gestionarà el Consorci Sanitari del Parc Taulí. s’aixecarà a la confluència dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet i ha de donar cobertura a una població de 180.000 habitants de cinc poblacions: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

La licitació de la seva construcció es va ajornar dues vegades el 2010 i el 2011, i el responsable de la conselleria de Salut, Boi Ruiz, el va aparcar fins el 2013. El 2020 Alba Vergés va ser qui va tornar a donar una data per posar-lo en funcionament el 2025, i el seu successor, Josep Maria Argimon, es refermava amb el compromís, mentre el 2023 no prosperava una resolució per reemprendre els projectes dels dos hospitals de la comarca.

Concurs el 2025

Precisament un dels motius era vincular l’Ernest Lluch a un projecte de remodelació integral de la N-150, ja que els terrenys estan situats just al costat. I amb la modificació, de moment inicial, s’inclou la transformació en una avinguda metropolitana del vial amb connexions a peu, en bicicleta i amb transport públic, s’inclouen nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll i la construcció d’un barri a l’entorn de l’hospital amb noves places, equipaments, habitatges –40% de protecció oficial– in activitat terciària.

Després de l’aprovació inicial s’iniciarà el procés d’informació pública de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per poder presentar-hi al·legacions qui vulgui. Amb l’aprovació definitiva de la modificació del PGM, a càrrec de la Generalitat, s’iniciaran els tràmits per cedir els terrenys al Servei Català de la Salut (SCS) i es convocarà un concurs per redactar el projecte durant el 2025.

L’equipament

L’equipament permetrà tractar les patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. Tindrà consultes per a atenció especialitza, gabinets per a proves diagnòstiques i quiròfans per a cirurgia ambulatòria. També oferirà atenció urgent, rehabilitació i servei de diagnòstic per la imatge. Per cobrir les necessitats del territori en atenció intermèdia, comptarà amb places d’hospital de dia i llits per a pacients de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins