Salut

salut

La vacuna contra la bronquiolitis redueix un 90% els ingressos a les UCIS dels nadons infectats

Un estudi de Salut Pública constata també importants davallades en hospitalitzacions, urgències i atenció primària

La campanya de vacunació contra la bronquiolitis, que es va posar en marxa el 2 d’octubre del 2023 ha aconseguit reduir un 90 % els ingressos de nadons infectats a les unitats d’intensius (UCI) als hospitals de Catalunya. Així es desprèn d’un estudi de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que està en fase de revisió per ser publicat a la revista científica ’The Lancet’, i que també conclou que la vacuna ha servit per reduir un 87% les hospitalitzacions, un 68,9% les infeccions per virus respiratori sincicial , un 55% les visites hospitalàries d’urgència i un 48% els casos atesos a l’atenció primària.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que “l’esforç per fer possible la immunització pel virus respiratori sincicial, liderat per les infermeres, ha donat molt bons resultats”, i ha subratllat que l’”èxit” de la mesura es posa de manifest quan es comparen els resultats amb altres sistemes sanitaris de països de l’entorn.

La campanya de vacunació ha comptat amb una inversió de 14,1 milions d’euros, amb una relació “cost-eficiència impressionant”, assenyala la conselleria, si es compara amb les dades d’anys anteriors, tant per la salut dels nadons com per la reducció d’hospitalitzacions i d’ingressos.

S’estima que l’any passat el virus respiratori sincicial va causar més de 7.500 casos de bronquiolitis en nadons de menys d’un any, amb 1.058 hospitalitzacions, de les quals 396 van ser l’UCI, i amb un cost aproximat que supera els 18 milions d´euros.

El virus respiratori sincicial és altament contagiós, es dissemina mitjançant les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva, i constitueix una de les principals causes d’hospitalitzacions entre nens i nenes menors de cinc anys.

El departament de Salut ha distribuït prop de 65.000 dosis de vacunes entre els centres d’atenció primària amb pediatria i hospitals de Catalunya per fer front a la malaltia, que serviran per cobrir la demanda per vacunar nadons menors de sis mesos que neixin fins al mes de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre