Salut

Sanitat

Salut construirà el nou CAP de Vic a l’espai del Mercat Municipal, que s’enderrocarà

El Departament de Salut de la Generalitat construirà el nou CAP Vic Nord a l’espai del Mercat Municipal, que s’haurà d’enderrocar. Segons ha avançat El 9Nou, el govern nacional i el local van descartar rehabilitar l’edifici actual situat a la plaça de la Divina Pastora. L’última parada del mercat va tancar l’estiu passat i el consistori ha proposat aquest emplaçament a la conselleria perquè reunia els requisits. L’Ajuntament assumirà els costos de l’enderroc, previst entre l’any vinent i el 2025, mentre que Salut s’encarregarà de la redacció del projecte i dels costos del nou edifici.

“Veiem bé aquest espai que ens ofereix l’Ajuntament”, ha confirmat el conseller de Salut, Manel Balcells, durant una visita a Tona. Balcells ha subratllat que és l’Ajuntament qui ha de fer la cessió al CatSalut i creu que, després de mesos de debat, s’ha “resolt bé” perquè l’espai és l’“adequat”. Abans de fer efectiva la cessió, caldrà resoldre les al·legacions sobre l’extinció de la concessió de l’antic mercat.

“Cal tenir els terrenys en propietat per poder fer la licitació dels projectes. I no perdrem el temps perquè, mentrestant, farem el pla funcional perquè ja sabem la dimensió de l’equipament”, ha afegit el conseller, que ha detallat que la tramitació i les obres poden durar entre dos i tres anys.

Balcells ha confirmat també que hi ha prevista una reforma al CAP del Remei, “una ampliació per uns deu anys”, i que hi ha sobre la taula l’estudi d’un tercer CAP.

Per la seva banda, la CUP de Vic no veu bé la ubicació del nou CAP de la capital osonenca: “Anunciem la nostra oposició total, pel que significa per als dos equipaments, i ens posem en disposició per mobilitzar-nos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró