Salut

sanitat

L'ampliació d'urgències, a ple rendiment

El servei del Joan XXIII ha atès més de 2.000 casos en la primera setmana de funcionament

La junta de personal demana que s'hi ampliï la plantilla

El servei d'urgències de l'hospital Joan XXIII ha atès, en la primera setmana de funcionament, 2.119 casos. La consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar ahir oficialment el servei, que, pràcticament, ha doblat la superfície –1.900 m²– i s'ha dimensionat segons l'estimació futura d'activitat, al voltant de les 95.000 urgències anuals. El nou servei d'urgències ha suposat una inversió de 5,9 milions d'euros. Geli va definir el Joan XXIII com un “centre de referència de la demarcació” i va incloure l'actuació en el parc sanitari que s'impulsa a la zona: “Els pròxims dies es donarà a conèixer el projecte guanyador de les noves consultes externes”, pressupostat en 25 milions d'euros, i “s'ha encarregat el projecte executiu del bloc quirúrgic”, va anunciar Geli.

La consellera també va inaugurar el CAP Sant Salvador (3,2 milions), que donarà servei a 11.150 persones i on s'ubica l'ABS Tarragona-7, que dóna servei al barri de Sant Salvador i al poble dels Pallaresos.

El pla d'inversions en infraestructures sanitàries a la ciutat comporta prioritzar les actuacions esmentades, al Joan XXIII, i la construcció del centre d'alta resolució, a Ponent. El director dels serveis territorials de Salut, Joaquim Pellejà, explicava que el centre, pressupostat en 8,5 milions d'euros, “està en fase de licitació”. En una segona fase de prioritats hi entrarien el nou CAP de la Part Baixa o del Serrallo; la remodelació del CAP Torreforta, que està condicionada a l'alliberament de sòl, i el nou centre Casablanca, per al qual “hi ha un projecte seleccionat”, tot i que és una actuació “pendent de finançament”. Salut signarà un conveni amb l'Ajuntament de la Canonja, a causa de la nova condició municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla