Salut

Andorra retira del mercat els medicaments per tractar la diabetis

El Ministeri de Salut suspèn la comercialització d'aquests fàrmacs arran de la publicació dels últims estudis, que posen en relleu que existeix un risc de patir malalties cardiovasculars

El Ministeri de Salut andorrà ha suspès la comercialització dels medicaments adreçats al tractament de la diabetis, que es comercialitzen amb les marques Avandia, Avandamet i Avagim. El govern andorrà ha pres aquesta mesura atès que les dades dels últims estudis publicats posen en relleu que existeix un lleuger augment del risc de patir malalties cardiovasculars com són infart de miocardi, angina de pit, insuficiència cardíaca o malaltia arterial perifèrica.

Tanmateix, el govern recomana als pacients en tractament amb algun dels fàrmacs que no el suspenguin sense supervisió mèdica i que es posin en contacte amb el seu metge perquè aquest pugui prescriure el tractament alternatiu més adequat a cada cas.

Els estudis es refereixen al medicament Rosiglitazona, que es va introduir al mercat l'any 2000 indicat per al tractament de la diabetis mellitus tipus 2 i seria perillós per als pacients que prenen medicaments que contenen Rosiglitazona.

La suspensió es farà efectiva quan la Comissió Europa emeti l'ordre de suspensió definitiva, cosa que es produirà d'aquí a uns dos mesos. Així doncs, els medicaments Avandia, Avandamet i Avaglim deixaran d'estar disponibles a les farmàcies.

El Departament de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut, Benestar i Treball va notificar divendres passat la decisió als professionals sanitaris, indicant que els medicaments que contenen Rosiglitazona deixaran d'estar disponibles a les farmàcies d'aquí a dos mesos aproximadament.

Els professionals sanitaris també han estat alertats que no s'han d'iniciar nous tractaments amb Rosiglitazona i que cal revisar el d'aquells pacients que actualment estan en tractament amb medicaments que continguin aquest principi actiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp