Caldes de Montbui tornarà a tenir ginecòleg a partir del mes de juny

Les dones de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) tornaran a disposar de servei de ginecòleg a partir del mes de juny, segons ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de la ciutat, Jordi Solé (ERC). Solé ha explicat que el nou servei s'oferirà una tarda a la setmana durant sis hores i que s'oferiran tasques especialitzades, mentre que les visites rutinàries seguiran a mans d'una llevadora. A finals de febrer es va fer públic que la nova estructuració de l'atenció sanitària ginecològica provocava que Caldes es quedés sense metge ginecòleg per primer cop en 27 anys, un fet que va provocar les manifestacions de desenes d'afectades.

Solé, que ha explicat que el cost de l'especialista serà assumit pel Servei Català de la Salut (SCS), ha ressaltat que aquest canvi s'ha produït «per la pressió que s'ha fet des de diverses bandes, sobretot des de la ciutadana i a nivell polític per part de l'Ajuntament i el Parlament de Catalunya». Finalment, l'alcalde calderí ha ressaltat que no volien polèmiques amb altres poblacions, però sí els mateixos serveis: «Sempre havíem dit que no volíem greuges comparatius amb altres poblacions que, tot i no estar a la mateixa àrea de salut, les tenim al costat de Caldes i tenen aquest servei».

Els canvis que proposava el SCS havien de provocar que les revisions habituals, com ara les citologies o les exploracions mamàries, les faria una llevadora. En el cas que es detectés alguna patologia, la pacient s'hauria de desplaçar a l'Hospital de Granollers, el centre de referència dels veïns de la ciutat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró